Како омогућити побољшање прецизности показивача миша у оперативном систему Виндовс 10

ГУИ је оно што је учинило рачунаре лаким за коришћење за просечну особу. Нуди визуелни поглед на оно што се дешава и омогућава корисницима да комуницирају са виртуелним објектима уместо да пишу и извршавају команде за све. Током година, ГУИ је еволуирао, али ми и даље користимо показивачки уређај, тј. миш или трацкпад за интеракцију са свиме на десктоп оперативном систему.

омогући прецизност показивача миша

Побољшајте прецизност показивача миша

Коришћење миша није тешко. Ако користите потпуно нови систем или сте на систем повезали нови миш, можда ћете морати да прилагодите брзину показивача или ћете морати да се навикнете на њега. Осим тога, има мало тога да се уради.

Показивач миша бира ставку и да бисте изабрали било шта, потребно је да кликнете. Овде долази до прецизности показивача миша. Показивач можда неће кликнути тачно тамо где желите или можда нећете имати добру процену на шта кликнете.

Омогући Побољшај прецизност показивача миша

Ако често кликнете на погрешну икону или објекат на екрану, размислите о омогућавању „Побољшај прецизност показивача миша“. То је функција која ‘погађа’ на шта заправо покушавате да кликнете. Када кликнете на нешто, а ваш клик је удаљен неколико превише пиксела, то ће исправити.

Нећете видети да је показивач скочио. Уместо тога, извршиће се исправан клик. Можете да омогућите „Побољшај прецизност показивача миша“ и на Виндовс 10 и на Виндовс 11.

Отворите апликацију Подешавања помоћу пречице на тастатури Вин+И.
Идите на Уређаји>Миш.
Кликните на Додатне опције миша.
У прозору који се отвори идите на картицу Опције показивача.
Омогућите опцију „Побољшај прецизност показивача“ испод траке Изаберите брзину показивача.
Кликните на Примени.

Проблеми са побољшаном прецизношћу показивача

Уопштено говорећи, побољшана прецизност показивача помаже тачнијем кликању и одабиру ставки, међутим, може изазвати проблеме у следећа два случаја.

У игрици, посебно ФПС игрицама
Ако сте подесили величину показивача миша на већу од уобичајене

У оба ова случаја, можда би било боље да онемогућите побољшану прецизност показивача миша. Ако имате проблема са интеракцијом са ставкама на вашем систему без тога, покушајте да смањите брзину показивача миша и кликова. Може вам помоћи да тачније кликнете и изаберете ставке.

Закључак

Побољшана прецизност показивача миша добро функционише и са мишем и са додирном таблом. У већини случајева, поставка остаје па чак и ако сте повезали нови миш, поставке миша за претходни хардвер ће и даље важити. Ово је у већини случајева, али не у свим. Ако сте повезали Мицрософт или Логитецх миш, а он инсталира своју апликацију за управљање мишем, подешавања на нивоу ОС можда неће важити. Проверите подешавања апликације да бисте видели да ли можете да омогућите нешто слично.