Како омогућити подршку за ХЕИЦ и ХЕВЦ датотеке у фотографијама на Виндовс 10

ХЕИФ је формат за слике и видео који постоји већ неко време. Све док Аппле није објавио иОС 11 и мацОС Хигх Сиерра, овај формат није био баш нешто што је просечном кориснику било потребно. То се ипак променило пошто иОС 11 сада чува фотографије у том формату. Раније смо покрили мало кодека који вам омогућава да отворите ХЕИЦ слике у оперативном систему Виндовс 7, 8/8.1/10, али са ажурирањем за април, постоји изворна подршка за ХЕИФ датотеке у Фотографијама. Међутим, није омогућено подразумевано, тако да ако сте корисник иПхоне-а, желећете да знате како да омогућите подршку за ХЕИЦ и ХЕВЦ датотеке у Фотографијама.

ХЕИЦ и ХЕВЦ датотеке у фотографијама

Да бисте омогућили подршку за ХЕИЦ и ХЕВЦ датотеке у Фотографијама, потребно је да инсталирате две екстензије/апликације. Тхе ХЕИФ проширење слике је за гледање фотографија, а ХЕВЦ видео екстензије од произвођача уређаја је за видео записе. Када их инсталирате, моћи ћете да отворите ХЕИЦ и ХЕВЦ датотеке у Фотографијама.

У принципу, ако желите да отворите само ХЕИЦ датотеке, инсталирање екстензије слике би требало да уради трик, али ако не, инсталирајте и екстензије за слику и видео и то би требало да буде добро.

Када додате ове екстензије, можете да користите функцију увоза у апликацији Фотографије и да је користите за увоз фотографија и видео записа директно са вашег иПхоне-а. Нећете морати да мењате подешавања на свом иПхоне-у и да конвертује фотографије у ЈПЕГ или да их сачува у том формату.

  Како онемогућити СмартСенсе у оперативном систему Виндовс 10

Ове екстензије/апликације могу да се инсталирају у целом систему, али то не значи да је подршка за ове датотеке у целом систему. На пример, ако сте омогућили Виндовс Пхото Виевер у оперативном систему Виндовс 10, ове апликације неће радити са њим. Мораћете да користите кодек који смо раније споменули.

За све друге прегледаче датотека, као што је ИрфанВиев, ова апликација неће учинити апсолутно ништа. На програмерима апликација за прегледање датотека и слика биће да додају подршку за овај тип датотеке. Чини се да чак ни Цхроме нема подршку за овај формат, тако да ако поседујете иПхоне, желећете да једна од основних апликација у оперативном систему Виндовс 10 може да је отвори. Или је то, или конвертујете своје фотографије у ЈПЕГ.

У случају да се питате, ХЕИФ датотеке, тј. и ХЕИЦ и ХЕВЦ, нису тако велике као ЈПЕГ датотеке и то нешто говори. Тешко је конвертовати датотеке пре него што их преместите на рачунар, али ако планирате да их чувате на чврстом диску или екстерном диску, имати формат који се лако отвара и који заузима мање простора од ЈПЕГ-а је велика плус.