Како омогућити родитељски надзор у Дисцорд-у

Иако Дисцорд нема модерне родитељске контроле, апликација има неколико функција које можете користити да ограничите комуникацију са нежељеним странама и блокирате садржај који је идентификован као неприкладан. Заштитите своју децу док играју онлајн игре са својим пријатељима помоћу ових једноставних корака.

Како блокирати експлицитни садржај у Дисцорд-у

У Дисцорд-у отворите мени Подешавања тако што ћете кликнути на икону зупчаника у доњем левом углу поред вашег корисничког имена и аватара.

Изаберите картицу „Приватност и безбедност“ на левој страни прозора. Затим, под „Сигурно директно слање порука“, означите поље „Чувај ме“. Омогућавање ове функције ће обезбедити да се сав садржај скенира и филтрира ако је идентификован као експлицитан или неприкладан.

Како блокирати нежељену комуникацију у Дисцорду

На овој истој картици „Приватност и безбедност“ (Подешавања > Приватност и безбедност), померите се надоле до „Подразумеване поставке приватности сервера“. Искључите ову поставку ако желите да спречите људе на серверу да директно шаљу поруке вама или вашем детету. И даље можете јавно да комуницирате у текстуалним и гласовним собама за ћаскање на серверу.

Појавиће се упит са питањем да ли желите и да блокирате ДМ-ове од људи на постојећем серверу. Изаберите „Да“ или „Не“, у зависности од ваших жеља.

Остајући на картици „Приватност и безбедност“, померите се надоле до „Ко вас може додати као пријатеља“. Поништите избор сваке опције да бисте спречили било кога да вам лако шаље поруке, а да вам и даље дозвољава да ћаскате на јавним каналима.

  Да ли је довољно добро заменити програмере?

Како укључити двофакторску аутентификацију у Дисцорд-у

Као коначна мера за родитеље, можете боље да регулишете коришћење Дисцорд-а тако што ћете омогућити двофакторску аутентификацију (2ФА) (ажурирај везу пре објављивања). Ово ће захтевати да повежете свој Дисцорд налог са паметним телефоном и спречићете било кога да се пријави без спонтано генерисаног кода.

Иако је жалосно да паметни корисници било ког узраста увек могу да искључе ове функције, они свакако могу да обуздају неке злобне активности док се фокусирају на разговор током играња. Званични Водич за родитеље за раздор може бити важан ресурс који помаже вама и вашој породици да уживате у здравом искуству на популарној ВоИП апликацији.