Како онемогућити дугме за снимак екрана на Нинтендо Свитцх-у

Дугме за снимање екрана на Нинтендо Свитцх-у је згодна функција. Ипак, многи играчи га случајно погоде док су у загрејаној игри — или га деца притискају више пута, несвесни да попуњавају системску меморију са 10.000 снимака екрана. Ево како да то онемогућите.

Витх верзија фирмвера 10.0.0 или новије верзије, Нинтендо вам омогућава да поново мапирате дугмад контролера на нивоу целог система у системским поставкама Свитцх-а. Са ажурирањем, можете чак да онемогућите одређена дугмад, као што је дугме за снимање, које је квадратно дугме са кругом унутра, које се налази на левој страни Јои-Цон-а, Свитцх Про контролера или на разним контролерима независних произвођача.

Како онемогућити дугме за снимање

Да бисте онемогућили дугме за снимање, прво проверите да ли је контролер са дугметом за снимање које желите да онемогућите повезан са прекидачем. Одатле покрените системске поставке тако што ћете додирнути икону зупчаника на почетном екрану прекидача.

У системским поставкама идите до „Контролери и сензори“, а затим изаберите опцију „Промени мапирање дугмета“.

На екрану „Мапирање дугмади“ видећете листу прикључених контролера са леве стране.

Изаберите контролер који желите да измените, а затим изаберите дугме „Промени“. Ова техника ради за леви Јои-Цон, Про Цонтроллер и друге контролере са дугметом Цаптуре.

Сада ћете видети визуелни дијаграм контролера који сте изабрали. Користећи палицу, навигирајте док се не истакне дугме Сними, а затим притисните физичко дугме „А“.

  Идеална алатка за сарадњу и вођење белешки

Подешавања система ће од вас тражити да изаберете ново мапирање за дугме Сними. Изаберите опцију „Онемогући“ и притисните физичко дугме „А“ да бисте потврдили избор.

Вратићете се на екран „Промени мапирање дугмета“ са дијаграмом контролера, где би требало да видите да је дугме за снимање онемогућено. Изаберите дугме „Готово“ да бисте потврдили промену.

Искачући прозор ће вам рећи да је мапирање дугмади ажурирано. Изаберите дугме „ОК“ да бисте наставили.

Након потврде промене дугмета, дугме Сними на контролеру који сте изабрали ће сада бити онемогућено. (Имајте на уму да и даље можете да снимате снимке екрана помоћу другог контролера чије дугме Сними није онемогућено.)

Сада можете изаћи из системских поставки и играти игре као и обично.

Како да сачувате прилагођено мапирање дугмади у брзи профил

Ако желите, можете да сачувате своје прилагођено мапирање дугмади за контролер који сте изменили у профил тако да можете брзо да прелазите између омогућавања и онемогућавања дугмета Сними.

Отворите системска подешавања (одабиром иконе зупчаника на почетном екрану), а затим идите на Контролери и сензори > Промени мапирање дугмета. Изаберите контролер са мапирањем дугмета за снимање које желите да сачувате и изаберите „Сачувај мапирање“.

Биће вам затражено да изаберете нумерисани слот за чување. Изаберите онај који желите, а затим притисните физичко дугме „А“.

Ваше прилагођено мапирање ће бити сачувано. Можете га поново учитати у било ком тренутку у Системским поставкама из Контролери и сензори > Промени мапирање дугмади > Мапирање дугмади > Учитај мапирање.

Како поново омогућити Нинтендо Свитцх дугме за снимање

Ако желите да се вратите на подразумевано мапирање контролера, отворите Подешавања система (одабиром иконе зупчаника која се налази на почетном екрану), а затим идите на Контролери и сензори > Промени мапирање дугмета. Изаберите контролер са дугметом Цаптуре који желите да вратите и изаберите опцију „Ресетуј“.

  Како деактивирати (или избрисати) свој Инстаграм налог

У дијалогу за потврду који следи изаберите „Ресетуј“. Прилагођено мапирање ће бити потпуно ресетовано и дугме Сними поново ће се понашати као и обично. Срећно играње!