Како онемогућити паметне одговоре у Гмаил-у

Гмаил је додао паметне одговоре свом веб интерфејсу и својим мобилним апликацијама. Паметни одговори у Гмаил-у су првобитно уведени у Инбок, а затим пренети у главне Гмаил апликације. То су обично коришћени одговори које људи користе попут Хвала, или Звучи добро, или нешто слично. То у основи штеди корисницима невоље да откуцају генерички одговор. Посебно су корисни на мобилним уређајима. Међутим, ако их не сматрате кориснима, можете да онемогућите паметне одговоре у Гмаил-у.

Паметни одговори доступни су и на Гмаил вебу и у мобилним апликацијама, међутим само мобилне апликације имају опцију да их онемогуће.

Онемогућите паметне одговоре

Отворите апликацију Гмаил на свом иПхоне или Андроид телефону. Додирните икону хамбургера у горњем левом углу да бисте отворили фиоку за навигацију. Дођите до самог краја фиоке за навигацију и додирните Подешавања. На екрану подешавања видећете опцију „Општа подешавања“. Ово су подешавања специфична за апликацију и да бисте онемогућили паметне одговоре, потребна су вам подешавања специфична за налог. Додирните свој налог на екрану Подешавања. Ако имате конфигурисано више налога, мораћете да онемогућите паметне одговоре за сваки појединачно.

На екрану поставки налога видећете прекидач за паметни одговор. Искључите га и паметни одговори ће бити онемогућени.

Паметни одговори су, као што име говори, свесни контекста. Неће вам дати само 4-5 одговора када отворите е-пошту. Функција учи док чита све више и више ваших е-порука и анализира које одговоре користите, а које игноришете. Ако онемогућавате функцију јер одговори нису довољно корисни или ретко видите онај који можете да користите, покушајте да користите функцију још мало да видите да ли ће бити боље.

  Како користити Коди веб интерфејс

Функција постаје боља са коришћењем, па ако сте прерано одустали од ње, то би могао бити разлог зашто није толико корисна за вас као за друге.

Што се тиче његовог онемогућавања на веб верзији, постоји неколико тема на форумима Гоогле-ових производа у којима корисници траже начин да га онемогуће на веб верзији, али нема ништа обећавајуће или наговештавајуће да ће се то икада догодити. Корисници нису пријавили да ће га онемогућавање у мобилним апликацијама онемогућити на вебу. Ово је чисто анегдотски, али паметни одговори су активнији у мобилним апликацијама него на веб верзији, тако да је ту мање сметњи.