Како онемогућити претрагу веба на Виндовс 10 априлском ажурирању

Виндовс претрага, тј. трака за претрагу поред дугмета Старт у оперативном систему Виндовс 10 може претраживати веб као и ваш систем без обзира на име апликације или датотеке које унесете. Веб претрага није била део оперативног система Виндовс 7, а корисници Виндовс-а 10 се нису загрејали за то. Они више воле да га онемогуће и са сваким већим ажурирањем за Виндовс 10, Мицрософт га поново омогућава. Понекад чак уклања било који трик који корисници смисле да би онемогућили претрагу веба.

Исто се догодило са ажурирањем за Виндовс 10 Април ака Спринг Цреаторс Упдате и разумљиво је да ћете поново желети да онемогућите претрагу веба. Ево како.

Онемогућите претрагу веба

Процес ће бити исти за кориснике Виндовс 10 Про и Виндовс 10 Хоме. Биће вам потребна административна права јер то укључује уређивање Виндовс регистра.

Отворите Нотепад и налепите следеће у нову датотеку. Сачувајте га као дисаблеСтартСеарцх.рег. Обавезно га сачувајте са екстензијом датотеке РЕГ. Покрените датотеку са административним правима и прихватите све упите које видите.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionSearch]
"CortanaConsent"=dword:00000000
"AllowSearchToUseLocation"=dword:00000000
"BingSearchEnabled"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindows Search]
"ConnectedSearchUseWebOverMeteredConnections"=dword:00000000
"AllowCortana"=dword:00000000
"DisableWebSearch"=dword:00000001
"ConnectedSearchUseWeb"=dword:00000000

Ако желите да знате које промене фајл прави у регистратору, на следећу локацију се додаје укупно пет нових вредности;

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindows Search

Вредности које се додају су ДВОРД вредности. Прва се зове АлловЦортана са вредношћу 0. Додата је друга ДВОРД вредност под називом ЦоннецтедСеарцхУсеВеб и поново њена вредност је 0.

Три друге вредности се додају на следећу локацију;

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionSearch

Све вредности су ДВОРД вредности. Све њихове вредности су 0. Нове вредности се зову АлловСеарцхТоУсеЛоцатион, БингСеарцхЕнаблед и ЦортанаЦонсент.

  Поправите грешку Виндовс 10 Филе Екплорер који ради на њему

Ово ће вероватно прекинути са следећим великим ажурирањем за Виндовс 10. Месечна ажурирања у уторак, тј. она објављена у закрпи у уторак, вероватно неће ово прекинути.

Мицрософт има тенденцију да разбије било која решења која корисници пронађу како би онемогућили претрагу веба. Још увек покушава да прогура Бинг веб претрагу што има смисла јер је то један од њихових производа. Једина ствар је да није многим корисницима потребна веб претрага у пакету са њиховом локалном претрагом диска. Без обзира на то који претраживач се користи, требало би да постоји опција да се ова функција искључи, или у најмању руку, управља у ком се редоследу појављују резултати претраге.

Ово је погоршано чињеницом да већина корисника до данас још увек не може да натера Виндовс претрагу да пронађе датотеке на својим локалним дисковима. Све што ради је проналажење резултата веб претраге и они су бескорисни када не можете ни да користите жељени претраживач.