Како онемогућити тастер за уметање на Виндовс 10

Када нехотице притиснете Инсерт на тастатури, она се пребацује у режим Овертипе. То значи да ће све што следеће откуцате преписати текст који прати курсор. На срећу, можете да онемогућите овај досадни тастер у оперативном систему Виндовс 10.

Сваки тастер на вашој тастатури има одговарајући код за скенирање кључа која говори Виндовс-у како да рукује сваким притиском на тастер. Иако не можете да искључите тастер Инсерт подразумевано, можете рећи Виндовс-у да га замени нултим знаком у Виндовс регистру.

Онемогућите Инсерт Кеи помоћу СхарпКеис-а

СхарпКеис је бесплатни софтвер који можете користити за уређивање одређеног уноса у Регистру за вас. Користи графички интерфејс за ремапирање тастера на тастатури. Овај алат олакшава уношење неопходних промена у Регистри без потребе да отварате Регистри Едитор.

Да бисте то урадили, покрените претраживач, идите на СхарпКеис ГитХуб страница, и преузмите најновије издање.

Након што инсталирате СхарпКеис, отворите га из менија Старт, а затим кликните на „Додај“ када се отвори.

Кликните

Померите се кроз листу са леве стране и кликните на „Посебно: Уметни (Е0_52)“, кликните на „Искључи кључ (00_00)“ на листи са десне стране, а затим кликните на „ОК“ да бисте поново мапирали кључ.

Кликните

Вредност у заградама је код за скенирање кључа повезан са њим, тако да је код кључа Инсерт „00_52“. Желимо да га онемогућимо, па заменимо код непостојећим „00_00“.

  Како да решите грешку Дропбок цом 413 у оперативном систему Виндовс 10

Затим кликните на „Врите то Регистри“ и СхарпКеис ће за вас додати вредности у Виндовс Регистри.

Кликните

Кликните на „ОК“.

Кликните

Да би промене ступиле на снагу, морате се одјавити или поново покренути рачунар.

Такође можете да користите СхарпКеис да бисте онемогућили друге досадне тастере, као што је Цапс Лоцк.

Онемогућите Инсерт Кеи преко Регистри Едитора

Ако желите да уносите промене у Виндовс Регистри, можете такође ручно да онемогућите Инсерт кључ у уређивачу регистра. Направићете исту промену коју СхарпКеис изводи у позадини.

Међутим, уређивач регистра је моћан алат. Ако се злоупотреби, може учинити ваш систем нестабилним или чак нефункционалним. Међутим, ово је прилично једноставан хак. Све док пратите упутства, не би требало да имате проблема.

Ако никада раније нисте радили са уређивачем регистра, можда бисте желели да мало прочитате о њему пре него што почнете. Дефинитивно направите резервну копију регистра и рачунара пре него што извршите следеће промене.

Ради додатне сигурности, можда ћете желети да креирате тачку за враћање система пре него што наставите. На овај начин, ако нешто крене наопако, можете се само вратити на време пре него што су ствари кренуле по злу.

Када будете спремни, отворите уређивач регистра и идите до следећег кључа на левој бочној траци:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlKeyboard Layout

Тхе

Десним тастером миша кликните на „Распоред тастатуре“, изаберите „Ново“, а затим кликните на „Бинарна вредност“.

Десни клик

Иако је назив вредности произвољан, требало би да изаберете нешто за памћење у случају да морате поново да га пронађете и промените. На пример, можете га назвати „Инсерт Ремап“.

  Поправите Фаллоут 4 Сцрипт Ектендер који не ради на Виндовс 10

Двапут кликните на вредност, а затим подесите податке о вредности на следеће:

00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 00 00 52 E0 00 00 00 00

Овде је важан редослед. Он говори ОС-у како да рукује ремапирањем и шта да ради када притиснете тастер.

Првих 16 нула делује као заглавље и остаће постављено на све нуле. Можете их занемарити.

Следећи хексадецимални број одређује колико је пресликавања у вредности плус један – нулти унос на крају – праћен још шест нула.

Следеће две цифре су код за скенирање до кључа на који желимо да Виндовс поново мапира тастер Инсерт. У овом случају, поставили смо га да не ради ништа (00 00).

Након тога, следећи код за скенирање је тастер Инсерт (52 Е0).

Код за скенирање инертног кључа

Коначно, последњих осам нула означава нулти унос и крај.

Нулти унос

Све док пратите горњу шему, можете мапирати више кључева са једном вредношћу. Прво, повећајте „02.“ Затим откуцајте и код за скенирање за поново мапирани кључ и подразумевани кључ пре нултог уноса (последњих осам нула).

Тхе

У почетку може изгледати застрашујуће, али када схватите који скуп вредности шта ради, постаје лакше.

Преузмите наш хак за регистрацију једним кликом

Ако радије не бисте уређивали Виндовс регистар, можете преузети наш хак регистратора Дисабле Инсерт Кеи. Само отворите ЗИП датотеку, двапут кликните на „ДисаблеИнсертКеи.рег“, а затим кликните на „Да“ када се од вас затражи да додате информације у свој регистар.

Ове РЕГ датотеке додају исте поставке регистра које смо покрили горе. Ако желите да видите шта ће ова (или било која друга) РЕГ датотека урадити пре него што је покренете, кликните десним тастером миша на датотеку, а затим изаберите „Уреди“ да бисте је отворили у бележници.

  Поправите Стеам игру која се насумично деинсталирала на Виндовс 10

То је све! Такође смо саставили водич који ће вам помоћи да направите сопствене хакове за Регистри, ако сте заинтересовани.

Ако не можете да извршите промене у регистратору на вашем тренутном Виндовс систему, такође можете једноставно да скинете тастер Инсерт са тастатуре. Ово ће бити лакше урадити на неким тастатурама него на другим. Међутим, вероватно не би требало да испробате овај метод ниске технологије на тастатури лаптопа.