Како отворити АСПКС датотеке

АСПКС датотеке нису уобичајене, али ћете наићи на њих ако преузмете изворни код за апликацију, можда ћете пронаћи АПСКС датотеку или две у њој. Тип датотеке може бити необичан за већину крајњих корисника, али није тешко отворити ову врсту датотеке.

отворите АСПКС датотеке

АСПКС фајл

АСПКС датотеку креира сервер који покреће АСП.Нет. Ово је у основи веб страница, али уместо коришћења ХТМЛ језика. Обрађује се и преводи у ХТМЛ када веб локација прочита или учита датотеку у модерном веб претраживачу.

Што се тиче отварања АСПКС датотеке, видећете да је то прилично лако. Не морате да постављате сервер или инсталирате компликоване апликације да бисте обавили посао.

1. Отворите АСПКС датотеке – Веб претраживач

АСПКС датотека је у основи документ. Једини разлог зашто не можете да га отворите је због његовог проширења. За разлику од ХТМЛ датотеке коју можете отворити у уређивачу текста, потребан вам је ПДФ прегледач да бисте отворили АСПКС датотеке.

Отворите Филе Екплорер.
Идите на картицу Приказ.
Омогућите опцију „Прикажи проширења“.
Идите до АСПКС датотеке и изаберите је.
Додирните тастер Ф2.
Промените АСПКС у ПДФ.
Потврдите да желите да промените формат.
Кликните десним тастером миша на датотеку и отворите је у модерном прегледачу као што је Цхроме.

2. Користите алате за веб развој

Ако конвертовање АСПКС датотеке у ПДФ и отварање у прегледачу резултира да се датотека не приказује исправно, уместо ње можете да користите алатку за веб развој. Постоји много алата за веб развој које можете да користите, али ако тражите бесплатну алатку која се лако инсталира и лако се подешава, топло препоручујемо да користите Нотепад++.

  Креирајте сцреенцасте у највишој резолуцији вашег монитора [OS X]

Преузимање и инсталирајте Нотепад++.
Отворите Филе Екплорер и идите до АСПКС датотеке.
Кликните десним тастером миша на датотеку и изаберите Отвори са из контекстног менија.
Изаберите Нотепад++ да бисте отворили датотеку.

3. Онлине алати за веб развој

Веб апликације за веб развој вам омогућавају да отворите АСПКС датотеке у вашем претраживачу. Не морате да их конвертујете у ПДФ. Уместо тога, веб апликација може да прочита АПСКС датотеку онакву каква јесте. Не морате да инсталирате додатне апликације све док имате модеран прегледач као што је Цхроме или Фирефок инсталиран на вашем систему.

Постоје наменски прегледачи АСПКС датотека, али то нису најимпресивније онлајн апликације које ћете наћи. Покушајте да користите Филе Про Инфо-ов АСПКС прегледник да отворите АСПКС датотеку у вашем претраживачу.

Закључак

Ако имате инсталиран Мицрософт Висуал Студио на вашем систему, то је најбоља апликација за преглед АСПКС датотеке. Наравно, Висуал Студио ће такође инсталирати много других ствари на ваш систем како би вам помогао у развоју. Ако нисте програмер, инсталирање Висуал Студио-а за преглед АСПКС датотеке је претерано. Испробајте једну од опција које смо навели уместо тога за много једноставнији приступ.