Како отворити .кеи датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Аппле-у није страна продуктивност и има сопствени пакет апликација које се заједнички називају иВорк. иВорк укључује процесор докумената, алатку за унакрсне табеле, алатку за презентацију и свој познати алат за уређивање филмова иМовие, између осталих апликација.

Као и многи његови производи, Аппле-ови иВорк алати имају свој сопствени формат. Формат датотеке .КЕИ користи Кеиноте, алатка за презентацију у иВорку.

кеи филе мацос

Отворите .кеи датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Формат .КЕИ није компатибилан са ПоверПоинт-ом. Ако користите Мицрософт Оффице, његова апликација за презентацију неће моћи да прочита формат. Можда ће покушати да поправи датотеку, али то на крају не успе. Да бисте отворили .КЕИ датотеке у оперативном систему Виндовс 10, користите један од метода у наставку.

1. Гоогле слајдови

Гоогле слајдови су згодан алат за коришћење ако желите да отворите .КЕИ датотеку. Задржаће већину форматирања и заменити фонтове које не подржава.

Посетите Гоогле слајдове и кликните на дугме плус да бисте креирали нову датотеку слајда.
Идите на Филе>Опен.
У прозору који се отвори изаберите картицу Отпремање.
Кликните на Отпреми са мог рачунара.
Изаберите датотеку .КЕИ.
Сачекајте да се датотека отпреми и Гоогле слајдови ће је отворити.

2. Погледајте у иЦлоуд-у

Овај метод ће гарантовати да ће се датотека отворити са већином, ако не и свим њеним изгледом и садржајем нетакнутим. Једини недостатак је што морате да креирате иЦлоуд или Аппле ИД да бисте га користили.

Пријавите се на иЦлоуд са својим Аппле ИД-ом.
Кликните на апликацију Кеиноте.
Кликните на икону за отпремање.
Изаберите .КЕИ датотеку и отпремите је.
Када се отпреми, моћи ћете да га отворите у иЦлоуд-у (у вашем претраживачу).

3. Конвертујте у ППТКС формат

Ако не желите само да отворите КЕИ датотеку већ и да је уредите у оперативном систему Виндовс 10, мораћете да је конвертујете у ППТКС формат. Постоје онлајн апликације које могу да ураде посао; неки раде, неки не.

Посетите Цлоуд цонверт.
Кликните на Изабери датотеке.
Изаберите и отпремите КЕИ датотеку.
Изаберите ППТКС као формат у који ћете конвертовати датотеку.
Преузмите конвертовани формат датотеке.

4. Затражите ППТКС датотеку

Кеиноте датотеке се не могу отворити у ПоверПоинт-у, али можете да их сачувате као ПоверПоинт датотеку из апликације Кеиноте. Замолите особу која вам је послала датотеку да је сачува као ПоверПоинт. Да бисте је сачували као ПоверПоинт датотеку, следите ове кораке.

Отворите КЕИ датотеку у Кеиноте-у.
Идите на Филе>Екпорт ас.
Изаберите ПоверПоинт из менија.
Изаберите где желите да сачувате датотеку.

Закључак

Нећете наћи много презентација у КЕИ формату. Није толико популаран у ППТКС или ПДФ формату за дељење презентација, због чега постоји мала подршка за уређивање за формат. Моћи ћете да видите датотеку у иЦлоуд-у, али ако треба да је уредите на Виндовс 10, најбоље је да конвертујете датотеку из апликације Кеиноте.