Како отворити листу апликација у оперативном систему Виндовс 11

Мицрософт није завршио експериментисање са Старт менијем. Старт мени у Виндовс-у 8 није био ништа друго до катастрофа и постао је једна од најгорих критика ОС-а. Мицрософт је на крају морао да то ‘поправи’, али Виндовс 11 има нови Старт мени који се разликује од Старт менија у Виндовс 10, Виндовс 8 и Виндовс 7. За кориснике ће постојати крива учења, а можда и бес.

Листа апликација у оперативном систему Виндовс 11

Листа апликација у оперативном систему Виндовс 11

Мени Старт у оперативном систему Виндовс 11 је другачији, али и даље има листу апликација, односно листу сваке апликације која је инсталирана на систему. Корисници могу да кликну и апликацију да отворе. Трик је да схватите како да приступите листи апликација.

Отворите листу апликација у оперативном систему Виндовс 11

Листи апликација је лако приступити, али није тако лако пронаћи јер нови прозор Старт менија 11 и даље приказује закачене апликације (плочице више нису ствар).

Кликните на дугме Старт или Виндовс на траци задатака да бисте отворили мени Старт.
Кликните на Све апликације у горњем десном углу.
Видећете листу апликација. Померите се кроз њега и изаберите апликацију коју желите да отворите.

Листа апликација за брзо бирање

Старт мени у оперативном систему Виндовс 11 је другачији, али и даље има функције из Виндовс 10 Старт менија. Брзо бирање је пренето. Ако кликнете на слово на листи апликација, нпр. А, бићете преусмерени на брзо бирање. Кликните на друго слово, нпр. Ф, и скочићете на одељак апликација које почињу словом Ф. То знатно олакшава претраживање.

  Како да поправите грешку Виндовс Упдате 0к80070057

Преузмите Виндовс 10 Старт мени у оперативном систему Виндовс 11

Постоји хак у регистратору који је успео да врати почетни мени Виндовс 10 у Виндовс 11. Иако је у то време функционисао, Мицрософт га је блокирао. Ово није неочекивано и вероватно ћете видети да се то дешава са много других подешавања везаних за регистар који ће бити откривени док је Виндовс 11 у бета верзији.

До тренутка када Виндовс 11 буде доступан јавности, функционисаће сасвим другачије него сада у фази прегледа.

Закључак

Старт мени у оперативном систему Виндовс 11 подељен је на одељке са закаченим апликацијама које се појављују на врху у облику померања. Овај одељак се може померати, што значи да ће прикачење апликације у Старт мени донекле изгубити своју корисност. Када имате једну превише апликација закачених за мени Старт, оне ће се појавити на следећој „страници“ и корисници ће морати да скролују да би их отворили. Директоријуми или групе апликација су такође уклоњени. Надајмо се да трака за претрагу ради довољно добро да буде ривал Спотлигхт-у на мацОС-у. Ако јесте, можда ћете га користити за отварање апликација.