Како отворити опције фасцикле у оперативном систему Виндовс 11

Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 11 изгледа другачије него у оперативном систему Виндовс 10. Осим заобљених углова и нових икона, трака се такође променила. Много је свеобухватније и видећете да су многа дугмад једноставно нестала.

Трака у Филе Екплорер-у је била корисна. Није био претрпан бескорисним опцијама и нова трака је уклонила доста њих.

Опције фасцикле у оперативном систему Виндовс 11

Опције фасцикле у оперативном систему Виндовс 11

Једно од важнијих дугмади које су уклоњене са траке на Филе Екплорер-у у оперативном систему Виндовс 11 је дугме „Опције фасцикле“. Корисницима је дао приступ широкој листи опција прилагођавања за управљање начином на који се фасцикле и датотеке појављују у Филе Екплорер-у, као и за промену одређених понашања апликације у целини.

Опције фасцикле нису уклоњене у оперативном систему Виндовс 11 и још увек им се може приступити.

1. Опције фасцикле у оперативном систему Виндовс 11 – Филе Екплорер

Опцијама фасцикле се и даље може приступити директно из Филе Екплорер-а у оперативном систему Виндовс 11. Све што треба да знате је на које дугме да кликнете.

Отворите Филе Екплорер.
Кликните на више опција (дугме са три тачке) на траци.
Изаберите Опције из менија.
Отвориће се опције фасцикле.

2. Опције фасцикле на Виндовс 11 – Контролна табла

Опције фасцикле се могу приступити са контролне табле. Контролна табла за сада остаје део Виндовс 11 и пружа директан приступ опцијама фасцикли.

Отворите Цонтрол Панел. Методе које се користе за отварање контролне табле у оперативном систему Виндовс 10 и даље ће радити у оперативном систему Виндовс 11.
Идите на Изглед и персонализација.
Кликните на Филе Екплорер Оптионс.
Отвориће се опције фасцикле.

Опције нове/промењене фасцикле

Опције фасцикле су и даље присутне у оперативном систему Виндовс 11, али су у њима направљене мале промене. Можда нећете видети све опције које су биле присутне у оперативном систему Виндовс 10. Чини се да је листа опција на картици Приказ мало скраћена или премештена у друге области оперативног система. То може значити да неке ставке које корисници могу да прилагоде више не могу да се мењају.

Закључак

Виндовс 11 је визуелнији у поређењу са Виндовс 10. Открићете да многи менији више немају једноставне текстуалне ознаке за радње попут копирања, лепљења или дељења. Уместо тога, сви су замењени иконама. Иконе нису лоше, али корисници Виндовс-а су користили меније са текстуалним ознакама/опцијама. Биће потребно време да научите ове нове иконе и да постану довољно познате да их корисник може одмах лоцирати и препознати у менију. Ако истражујете рану верзију оперативног система Виндовс 11 и не можете да пронађете опцију где очекујете да буде, потражите икону која ју је можда заменила.