Како откључати слојеве у Адобе Пхотосхопу

Слојеви су саставни део програма Пхотосхоп. Они омогућавају корисницима да раздвоје рад на мање делове, а ефекти који се могу применити на појединачне слојеве омогућавају корисницима да креирају сложенији рад.

откључавање слојева у Адобе Пхотосхоп-у

Откључајте слојеве у Адобе Пхотосхоп-у

Слојеви се могу закључати, а неке слике, када се отворе у Пхотосхопу, отварају се као закључани слој. Закључани слој спречава да се промене шта год се на њему налази. Ово је одлично ако прецртавате или бојите цртеже или ако не желите да промените одређени слој, али и даље треба да буде видљив. Може спречити случајне измене. Закључани слој је својство слоја које траје након што затворите и отворите датотеку.

Закључавање и откључавање слоја у Пхотосхопу је једноставно. Ево како то функционише.

1. Откључајте слој у Пхотосхопу

Слојеви се могу закључати појединачно, или можете закључати читаву групу слојева (слојеви груписани у фасциклу). Да бисте откључали Пхотосхоп слој;

Отворите Пхотосхоп датотеку.
Потражите панел Слојеви.
Изаберите слој који је закључан (и који желите да откључате).
Кликните на икону катанца на слоју.
Слој ће бити откључан.

2. Откључајте групу у Пхотосхопу

Можете откључати групу у Пхотосхопу пратећи ове кораке.

Отворите Пхотосхоп датотеку.
Изаберите закључану групу.
Кликните на икону закључавања на групи да бисте откључали групу.

3. Откључајте позадински слој у Пхотосхопу

Споменули смо како се неке слике отварају као закључани слојеви у Пхотосхопу. За разлику од других слојева креираних од стране корисника, ове врсте слојева се не могу откључати на исти начин. Да бисте откључали ову врсту слоја, следите ове кораке.

  Како да подесите Мицрософт тимове

Отворите слику у Пхотосхопу.
У прозору слојева изаберите слој на којем се налази слика (ово је обично први, тј. позадински слој).
Кликните десним тастером миша на слој и изаберите Лаиер фром бацкгроунд.
Нови слој ће бити креиран од слике.
Нови слој ће бити копија слике и биће откључан.

Закључак

Пхотосхоп нема функцију заштите лозинком за појединачне датотеке и свакако не за појединачне слојеве у датотеци. У неким случајевима, на пример, ако отворите СВГ датотеку, нећете моћи да креирате нове слојеве. Ово није закључан слој. Уместо тога, то је природа слике. Мораћете да растеризујете слој пре него што га можете директно уређивати. Чак и када копирате и лепите из једне датотеке у антер, СВГ датотека неће моћи да се мења док се не растеризује. Пхотосхоп је сложена апликација и може потрајати мало времена да схватите како све то функционише. Требало би да знате да се, осим ПНГ и ЈПГ, други формати слика могу понашати другачије као слојеви у Пхотосхопу.