Како очистити било који паметни сат, носиви или фитнес ремен

Прање руку је важан део личне хигијене, али шта је са геџетом на вашем зглобу? Где год кренете, иде и то. Вероватно га користите и са прљавим рукама док сте напољу.

Коронавирус може да живи на паметном телефону до 96 сати. Ваш паметни сат или носиви уређај такође може бити вектор болести, осим ако га редовно чистите.

Како очистити и дезинфиковати свој паметни сат

Ваш паметни сат је уређај за праћење фитнеса, уређај за комуникацију и чак може да замени вашу банковну картицу за бесконтактна плаћања. Одлазак у теретану, прихватање позива и додиривање терминала за плаћање могу контаминирати ваш носиви уређај. Ако додирнете сат, а да га нисте правилно очистили, могли бисте да преносите клице.

Утврђено је да микроорганизми који изазивају грип и ЦОВИД-19 живе на тврдим металним површинама и до три дана, тако да је важно редовно чистити све како бисте избегли болест.

Аппле је недавно ажурирао своју упутства за чишћење, препоручујући људима да дезинфикују своје уређаје изопропил алкохолом (трљајућим) алкохолом од око 70 процената или дезинфекционим марамицама које садрже исти. Алкохол убија већину микроорганизама при контакту, а затим испарава, остављајући чисту површину без мрља.

Иако су смернице за чишћење вашег Аппле Ватцх-а специфичне за Аппле производе, већина произвођача користи сличне материјале, укључујући стакло, нерђајући челик и најлон. Ово сугерише да се Аппле-ово упутство може применити на сличне производе. Само запамтите, ако нешто покварите непоштовањем упутства за чишћење произвођача, ваша гаранција ће бити неважећа.

  Како претражити више хасхтагова на Инстаграму

Требало би да водите рачуна о упутствима произвођача паметног сата када га чистите. Вода није довољна ако желите да правилно дезинфикујете сат. Апплеове смернице понављају да алкохол не би требало да оштети стакло, метал, силицијум или многе пластике. То је одлука коју ћете морати сами да донесете.

Имајући то на уму, чишћење вашег паметног сата је прилично једноставно. Прво уклоните каиш за сат са главне јединице. Под претпоставком да је сат водоотпоран, исперите сат топлом водом да бисте уклонили што је могуће више прљавштине и прљавштине пре него што дезинфикујете.

Прљавштина може заробити клице и друге штетне микробе, тако да желите да будете сигурни да сте је све уклонили, а затим дезинфикујте. Можете натопити вату у изопропил алкохол да бисте очистили било коју посебно тврдоглаву прљавштину.

Затим користите алкохол или сличне марамице за дезинфекцију сата. Очистите каиш у складу са упутствима произвођача – водите рачуна да уочите чисту кожу без засићења. Ако је могуће (и ако вам је пријатно), дезинфикујте траку изопропил алкохолом.

Мало је вероватно да ће металне, силиконске и пластичне каишеве за сатове бити оштећене изопропил алкохолом. Најлонске траке такође вероватно неће бити оштећене, иако Аппле препоручује да не користите алкохол на било којој од својих трака од тканине. Препоручујемо да прво обавите тестер на неупадљивом месту.

На крају, пустите да алкохол испари пре него што поново саставите сат. Завршено!

Како очистити свој фитнес трацкер

Фитнес трекери су слични паметним сатовима, осим што су обично дизајнирани да се носе дуже време. Фитбит има конкретне препоруке за чишћење својих фитнес трацкера. Као и Аппле, ово укључује употребу изопропил алкохола (трљање) за дезинфекцију уређаја.

  9 платформи које чине вертикално баштованство у затвореном простору паметним и лаким

Даље, Фитбит препоручује избегавање средстава за чишћење на бази сапуна и других производа који се могу заробити у траку и изазвати иритацију коже. Уместо тога, компанија препоручује средства за чишћење без сапуна, плус добро испирање како би се уверила да је прљавштина довољно испрана.

Уређаји за праћење фитнеса и активности су дизајнирани за вежбање, па се, наравно, зноје. Брзо испирање под тушем је добар почетак, али неће убити клице нити уклонити тврдоглавију, заглављену прљавштину на којој могу да живе штетни микроорганизми.

Зато би требало да водите рачуна да редовно уклањате и чистите свој фитнес трацкер — посебно након што вежбате.

Чишћење вашег фитнес трацкера је исто као чишћење паметног сата. Прво ћете морати да уклоните траку са јединице, ако је могуће (власници Фитбит-а могу пратити информације компаније званичне смернице да уради ово).

Под претпоставком да је уређај за праћење водоотпоран, исперите га под водом да бисте уклонили што је могуће више прљавштине. Ако видите прљавштину, уклоните је што је више могуће. Очистите све тврдокорне флеке изопропил алкохолом и памучним штапићем да бисте их олабавили.

Када је уређај за праћење видљиво чист, темељно га дезинфикујте алкохолом или сличним дезинфекционим марамицама. Очистите траку према упутствима произвођача (опет, Фитбит има званичне смернице). Дезинфикујте траку изопропил алкохолом или дезинфекционим марамицама, ако је могуће.

Након што алкохол потпуно испари, поново причврстите траку.

Не заборавите своје друге носиве ствари

Паметни сатови и фитнес трацкери нису једини носиви уређаји које морате редовно чистити. Све што носите ван куће изложено је потенцијално штетним клицама. Ово укључује накит, значке, камере које се могу носити и слушалице и слушалице.

  3 Ризици и забринутости за приватност цхатбот-а о којима треба да знате

Такође би требало редовно да дезинфикујете све што често додирнете, попут паметног телефона, тастатуре, миша и свих других уређаја.