Како очистити и дезинфиковати свој Аппле сат

Сваки пут када додирнете свој Аппле Ватцх, могли бисте га контаминирати бактеријама и другим штетним микробима. Вреди одвојити време да редовно чистите Аппле Ватцх да бисте се заштитили од болести. Ево како то можете учинити безбедно.

Ствари које ће вам требати

Чишћење вашег Аппле Ватцх-а није слично чишћењу вашег иПхоне-а или дезинфекцији других уређаја „високог додира“. Као одговор на избијање новог корона вируса почетком 2020. године, Аппле је ажурирао своју верзију упутства за чишћење да подстакне употребу изопропил алкохола за убијање бактерија, вируса и других штетних микроба.

Да бисте правилно очистили Аппле Ватцх, требаће вам:

Мека, влажна крпа која не оставља длачице
Изопропил алкохол са најмање 70% садржаја алкохола и чиста крпа, или сличне дезинфекционе марамице
Памучни штапићи (К-Типс)
Судопер са приступом топлој текућој води
Четкица за зубе са меким влакнима (опционо)
Дрвена чачкалица (опционо)

У зависности од тога колико је ваш сат прљав, можда ћете морати да користите чачкалицу или меку четкицу за зубе да бисте олабавили заглављену прљавштину и прљавштину.

Уклоните траку и очистите је одвојено

Можете уклонити свој Аппле Ватцх каиш ради лакшег чишћења. Прво скините сат и окрените га тако да полеђина буде окренута према вама. На врху и дну задњег сензора су два дугмета која се могу притиснути.

  13 најбољих роботских крпа за шкрипаво чисте подове

Притисните једно од дугмади надоле и померите одговарајући конектор за каиш за сат лево или десно. Можда ћете морати да уложите мало силе ако већ неко време нисте уклонили траку. Наставите да гурате док се трака не ослободи од главне јединице, а затим поновите за други крај траке.

Сада би требало да имате свој ремен и Аппле Ватцх јединицу у два или три одвојена дела. Начин на који чистите своју траку на крају зависи од тога коју траку користите. Кожне траке су посебно осетљиве, а Аппле наводи да нису водоотпорне.

Како очистити каишеве за сатове од тканине, силикона и метала

Наруквице за сатове од тканине, силикона и метала могу се потопити у воду ради чишћења. За најбоље резултате, држите их под топлом текућом водом, водећи рачуна да очистите целу траку. Требало би да можете прстима да уклоните прљавштину или влакна.

Можете користити дрвену чачкалицу или четкицу за зубе са меким влакнима да бисте уклонили тврдокорну прљавштину или осушену прљавштину са металних трака. Водите рачуна када четкате најлонске спортске петље, јер тиме можете истрошити материјал.

Пажња: Аппле упозорава да не користите алкохол за чишћење трака од тканине, али сама вода није довољна да их дезинфикује. Јер најлонске траке попут спортске петље треба само да буду растворљив у јаким киселинама, дезинфекција ваше најлонске траке алкохолом је вероватно безбедна, упркос ономе што Аппле каже. Ово је ризик који ћете морати сами да процените и одлучите. Ако сте забринути, прво урадите тест на малој површини.

  8 Црипто Невс сајтова за праћење најновијих ажурирања

Пустите да се каиш за сат потпуно осуши, а затим га дезинфикујте изопропил алкохолом. Ако имате боцу са спрејом са пумпом, можете да нанесете алкохол директно на каиш за сат. У супротном, можете нанети изопропил алкохол на чисту крпу (или користити дезинфекционе марамице на бази алкохола), а затим темељно обрисати траку.

Изопропил алкохол ће брзо испарити, што значи да нема потребе да га испирете када завршите. Алкохол ће убити бактерије које могу изазвати мирис вашег каиша за сат и друге микробе од којих би вам могло бити лоше. Увек очистите своју траку водом пре дезинфекције да бисте уклонили прљавштину коју микроби воле.

Како очистити кожне траке

Кожне траке су далеко темпераментније и не би их требало потпуно натопити водом ради чишћења. Аппле препоручује да кожну траку очистите на месту чистом влажном крпом, а затим је оставите да се потпуно осуши.

Наравно, сама вода неће дезинфиковати траку. За то ћете морати да користите поуздан изопропил алкохол, који може покварити завршницу вашег каишева сата. Ограничени докази на мрежи сугеришу да изопропил алкохол може осушите кожу, док други људи кажу да је изопропил алкохол одличан за уклањање мрља релативно безбедно.

Опет, ваша километража може варирати. Ако вам је непријатно да не дезинфикујете свој кожни каиш за сат, увек можете купите чвршћи силицијум, тканину или металну траку да га замени.

Чишћење Аппле Ватцх јединице

Када је каиш уклоњен, чишћење Аппле Ватцх-а би требало да буде лако. Узмите чисту крпу и навлажите је водом, а затим обришите јединицу сата. Водите рачуна да уклоните сву прљавштину и заглављену прљавштину, посебно на задњој страни уређаја.

  10 најбољих алата за тестирање употребљивости за апликације, веб локације и услуге

Обратите посебну пажњу на усну где се сензор откуцаја срца сусреће са остатком