Како писати наопако слова

Интернет не прати формат; не постоји конвенција о томе који фонт користити, величину наслова или колико наслова треба да буде присутно на веб локацији. Већина веб локација ће имати кохерентан дизајн, али свака веб локација се разликује од друге. Са форумима и групама/апликацијама за ћаскање, кохерентно писање мање-више излази из прозора и често наилазите на стилизован текст.

Обрнути текст

Напишите наопако слова

Видели сте подебљани текст, подвучени текст, текст у курзиву и текст који је прецртан или прецртан. Ту је и наопаки текст. За разлику од подебљаног, подвученог, курзивног или прецртаног текста који преноси значење када је у документу или поруци, наопака слова служе само за забаву. Ево како их можете написати.

1. Користите Уницоде знакове

Сви знакови које унесете пресликавају се на уницоде код знакова. Са абецедом имате наменске тастере на тастатури тако да је куцање лакше, али за нејасне знакове као што су симбол жига или симбол ауторских права, можда ћете морати да унесете уникодне кодове знакова. Исто важи и за текст наопако.

Технички, не постоје знакови наопачке абецеде које можете да унесете, тако да ћете уместо тога тражити уникодни код карактера за знак који изгледа као наопако писмо. Ако желите да откуцате наопако а, користићете:

ɐ: U+0250

Можете потражити уникод карактер за било које наопако слово Уницоде наопако-надоле конвертор. Када знате који знак да користите, можете потражити његов код карактера.

  Како ће гласовна технологија утицати на маркетинг у будућности?

2. Користите алате за генерисање аут0

Ручно куцање наопаких слова користећи уникод знакове је заморно. Ако треба да направите брз, паметан коментар у наопаком тексту, боље је да користите алатку за аутоматско генерисање за посао.

Посетите Алат за текст наопако.
Унесите текст.
Оставите укључена поља за потврду ефеката уназад и наопако.
Копирајте текст и налепите га.

¡¡ssɐd ʇou llɐɥs no⅄

Закључак

Алат за аутоматско генерисање ради на истом принципу, тј. користио је Уницоде знаковне кодове. Знакови које видите нису преврнути преко слова. То су различити знакови (погледајте ближе слово Л у примеру и видећете на шта мислимо. Слово је у погрешном смеру. Можете да испробате друге алате за генерисање наопачке текста и они ће можда моћи да пронађу боље знакова, али ће сви они генерално радити на истом принципу. Нећете моћи да ‘претражујете’ овај текст користећи конвенционалне алфабете на тастатури. Препоручујемо вам да не користите наопаки текст у професионалном/академском документу.