Како подесити Реголитх Линук 1.6

Реголитх Линук 1.6 је ту и препун нових и узбудљивих функција. Ако желите да испробате нову дистрибуцију Линука, овај водич је за вас. Пратите док вам показујемо како да подесите Реголитх Линук 1.6!

Напомена: ако не желите да подесите Реголитх Линук од нуле, моћи ћете да инсталирате Реголитх Линук преко постојеће инсталације Убунту-а. За више информација о томе како можете да надоградите свој Убунту систем на Реголитх, идите на њихову званичну веб страницу.

Преузимање Реголитх Линук 1.6

Пре него што можете да подесите Реголитх Линук на свом десктопу или лаптопу, мораћете да га преузмете. Најновије издање Реголитх (1.6) засновано је на Убунту 21.04 и доступно је овде на њиховом званични сајт.

Када сте на веб локацији, пронађите плаво дугме „Преузми Реголитх 1.6 (21.04)“ да бисте започели преузимање. Алтернативно, ако желите, можете преузети издање 20.04. Међутим, нећемо се фокусирати на то у овом водичу.

Када кликнете на дугме за преузимање, ваш веб претраживач би требало да почне да преузима Реголитх Линук на ваш рачунар. Када се преузимање заврши, пређите на следећи одељак водича.

Креирање УСБ инсталатера

Реголитх Линук се дистрибуира корисницима путем ИСО датотеке са званичне веб странице. Једини начин да инсталирате ову ИСО датотеку је да направите УСБ инсталатер (или нарежете ИСО на ДВД, иако савремени рачунари више не подржавају ДВД-ове). Да бисте направили УСБ инсталатер, мораћете да преузмете јединствени програм на свој рачунар.

  Како користити апликацију Схуттер сцреенсхот на Линук-у

Овај специјални програм је познат као Етцхер. Помоћи ће вам да направите свој Реголитх Линук УСБ инсталатер са релативном лакоћом. Најбоље од свега, Етцхер је вишеплатформски и ради на Мац ОС-у, Линук-у и Виндовс-у. Дакле, без обзира на ком ОС-у креирате свој инсталатер, упутства су иста.

Да бисте се дочепали Ечера, идите до званичника Етцхер вебсите. Када сте тамо, преузмите апликацију и инсталирајте је на свој ОС користећи упутства на веб страници веб странице.

Након што преузмете и инсталирате Етцхер на рачунар, покрените га из менија апликације. Затим прикључите УСБ флеш диск у рачунар. Када се прикључите, следите доле наведене кораке.

Корак 1: Пронађите дугме „Фласх фром филе“ у Етцхер-у и кликните на њега мишем. Када кликнете на ово дугме, појавиће се прозор. Помоћу миша изаберите Реголитх Линук ИСО датотеку.

Корак 2: Пронађите дугме „Изабери циљ“ и кликните на њега мишем. Затим изаберите свој УСБ флеш диск у корисничком интерфејсу да бисте рекли Етцхер-у да на њега инсталира Реголитх ИСО датотеку.

Корак 3: Изаберите „Фласх!“ дугме са мишем да бисте покренули процес трептања Етцхер-а. Овај процес ће трајати доста времена, зато будите стрпљиви. Када се процес заврши, прикључите УСБ у рачунар на који планирате да инсталирате Реголитх и пређите на следећи корак водича.

Инсталирање Реголитх Линук 1.6

Да бисте започели инсталацију Реголитх Линук 1.6, учитајте БИОС рачунара. Када уђете у БИОС, конфигуришите га да се покреће са УСБ флеш диска. Када се покрене инсталатер Реголитх Линук-а, следите доленаведена упутства корак по корак.

  6 Линук УСБ алата за поправку рачунара

Корак 1: У Реголитх покретачком програму изаберите опцију „Инсталл Реголитх“ помоћу тастера са стрелицама и притисните тастер Ентер да бисте наставили.

Корак 2: Када се Реголитх Линук покрене, видећете прозор који каже „Инсталирај (као суперкорисник)“. У овом прозору изаберите језик који говорите и притисните дугме „Настави“.

Корак 3: Након што одаберете језик, мораћете да изаберете распоред тастатуре. Користећи кориснички интерфејс, изаберите жељени распоред тастатуре или га оставите као подразумевани. Затим притисните „Настави“ да бисте наставили даље.

Корак 4: Сада ћете морати да изаберете оквир „Инсталирај софтвер треће стране за графику и Ви-Фи хардвер и додатни формат медија“. Након што означите ово поље, притисните дугме „Настави“ да бисте прешли на следећу страницу.

Корак 5: Након што изаберете кутију драјвера за ВиФи, мораћете да изаберете тип инсталације. У овом примеру, ми ћемо изабрати опцију „Обриши диск и инсталирај Реголитх“, међутим, обавезно изаберите тип инсталације који вам одговара.

Изаберите дугме „Инсталирај одмах“ када изаберете тип инсталације.

Корак 6: Сада морате да изаберете где живите на мапи тако да Реголитх 1.6 зна где да подесите вашу временску зону. Помоћу миша изаберите своју временску зону. Кликните на „Настави“ да бисте наставили када завршите.

Корак 7: На страници „Ко сте ви“ унесите своје име, име вашег рачунара. Такође ћете морати да изаберете корисничко име, лозинку и потврдите лозинку. Притисните дугме „Настави“ када завршите.

Корак 8: Сада када сте подесили своје корисничко име, Реголитх ће завршити инсталирање свега на ваш рачунар. Када се процес заврши, поново покрените систем да бисте почели да користите Реголитх Линук 1.6!

  Како да подесите Линук Стеам машину без Стеам ОС-а