Како подесити редослед ВиФи везе у оперативном систему Виндовс 10


Већина канцеларија има на располагању више од једне ВиФи везе. Вишеструке везе служе или као резервна копија у случају да једна од њих не успије, или су намијењене за дистрибуцију оптерећења од многих корисника на више веза. Уз то, Виндовс 10 не узима у обзир која од доступних ВиФи веза има јачи домет пре него што се повеже на једну. Уместо тога, даје приоритет везама на основу тога која је прва додата, а која је додата касније. То је подразумевано понашање и може бити проблематично, посебно ако често морате ручно да мењате на коју ВиФи везу је повезан ваш рачунар. Ево како можете да промените приоритет ВиФи везе у оперативном систему Виндовс 10.

Да бисте променили приоритет ВиФи везе, морате имати административне привилегије на свом систему. Покрените командну линију као администратор и откуцајте следећу команду;

netsh wlan show profiles

Ово ће навести све ВиФи везе које су тренутно сачуване у оперативном систему Виндовс 10. Затим унесите следећу команду замењујући ‘цоннецтионнаме’ са именом везе чији редослед желите да промените. Изаберите име са листе коју сте добили у претходном кораку. Број према приоритету треба да се ажурира како би одражавао редослед којим желите да дате везу.

netsh wlan set profileorder name="connectionname" interface="Wi-Fi" priority=1

Чини се да су везе сортиране по приоритету и локацији. За локације које имају сачувану само једну ВиФи везу, редослед поменуте везе се не може променити. Међутим, ако имате више веза сачуваних за локацију, можете их променити овом командом. Поново покрените команду ‘нетсх влан схов профилес’ и видећете нови редослед веза.

  Како омогућити и/или онемогућити Цортану на вашем Виндовс рачунару