Како покренути ПоверСхелл команде на удаљеном Виндовс 10 систему

Виндовс 10 има алатке за даљински приступ. Ови алати су уграђени у ОС и такође можете инсталирати алатке за даљински приступ треће стране. Даљински приступ је корисна функција, али такође може представљати безбедносни ризик ако не водите рачуна како и када је омогућен, или коме дајете даљински приступ. Из тог разлога, већина алатки за даљински приступ је закључана иза слојева приступа који морају бити одобрени пре него што алат може да ради на вашем систему. ПоверСхелл није изузетак.

удаљени Виндовс 10 систем

Покрените ПоверСхелл команде на удаљеном Виндовс 10 систему

Можете покренути ПоверСхелл команде на удаљеном Виндовс 10 систему, али циљни систем мора дозволити да се те команде покрећу на даљину.

Омогућите ПоверСхелл команде на удаљеном систему

Да бисте омогућили покретање даљинских ПоверСхелл команди на систему, следите ове кораке.

На циљном систему отворите ПоверСхелл са администраторским правима.
Покрените ову команду: Енабле-ПСРемотинг -Форце
Када се команда покрене, моћи ћете да јој приступите са даљине и да покренете ПоверСхелл команде.

Ако је циљни рачунар део радне групе, али није повезан са активним директоријумом, мораћете да омогућите ПоверСхелл команде на систему пратећи ове кораке.

На циљном систему отворите ПоверСхелл са администраторским правима.
Покрените ову команду: Сет-НетФиреваллРуле -Наме ‘ВИНРМ-ХТТП-Ин-ТЦП’ -РемотеАддресс Било који
Једном када се наредба покрене, моћи ћете да приступите систему са даљине и покренете ПоверСхелл команде на њему.

  Како приступити уређивачу смерница групе у Виндовс Хоме

Ове команде су основне када је у питању омогућавање ПоверСхелл команди на удаљеном систему, али ћете покренути и друге команде. Прво, када се повежете на удаљени систем, мораћете да се аутентификујете помоћу корисничког имена и лозинке система. Поред тога, такође ћете морати да ставите на белу листу рачунар са којег ћете даљински приступити систему. То никако није једноставан процес, али почиње омогућавањем покретања команди на удаљеном систему.

Закључак

Даљински приступ је компликован када се врши преко командних линија. Ако се трудите да подесите даљински приступ, размислите о коришћењу алата треће стране као што је ТеамВиевер који је далеко лакши за коришћење, али је и даље сигуран. Ако немате другог избора осим да користите ПоверСхелл, требало би да потрошите време на учење како да покренете везу и параметре које можете да дефинишете за њу. Урадите ово пре него што будете морали да даљински приступите систему. Мало знања и увида у то како функционише даљински приступ ће вам помоћи да решите проблеме како се појаве.