Како поново мапирати модификаторске тастере на иПад-у

Желите да претворите тастер Цапс Лоцк на свом иПад-у у тастер Есцапе? Желите брз приступ дугмету Глобус на вашој Блуетоотх тастатури? Користећи нову функцију уведену у иПадОС 13.4, можете учинити управо то.

Ако користите Блуетоотх тастатуру треће стране, распоред тастатуре може се разликовати од званичне паметне тастатуре иПад-а, нове футроле Магиц Кеибоард за иПад или чак ваше Аппле Магиц тастатуре.

На пример, и Смарт Кеибоард и Магиц Кеибоард кућишта за иПад имају тастер Глобе за пребацивање између тастатура, али немају тастер Есцапе. Аппле-ова екстерна магична тастатура и тастатуре независних произвођача имају тастер Есцапе, али немају тастер Глобе.

Срећом, можете поново мапирати ове модификаторске тастере на свом иПад-у из апликације Подешавања.

Прво, уверите се да је ваша тастатура повезана са вашим иПад-ом. Одатле отворите апликацију „Подешавања“ на свом иПад-у који користи иПадОС 13.4 или новији.

Затим изаберите опцију „Опште“ на бочној траци и додирните дугме „Тастатура“.

Сада изаберите опцију „Хардверска тастатура“.

Додирните дугме „Тастери за модификацију“ на дну одељка.

Сада ћете видети листу кључева који се могу мењати:

Цапс Лоцк тастер
Контролни тастер
Опциони тастер
Командни тастер
Функцијски тастер (тастер глобуса ако користите Аппле-ову паметну тастатуру или футролу Магиц Кеибоард)

Изаберите кључ који желите да измените. Ако желите да промените понашање тастера Цапс Лоцк, на пример, додирните опцију „Цапс Лоцк тастер“.

Сада ћете видети све доступне радње које можете применити на модификаторски кључ:

Тастер за велика слова
Контрола
Опција
Цомманд
Есцапе
Глобус
Нема акције

  6 разлога зашто Мац рачунари нису одлични за игре

Да бисте прешли на акцију Есцапе, додирните дугме „Есцапе“.

Сада се можете вратити на екран „Модификаторски тастери“ и променити понашање других тастера. Ако користите Виндовс тастатуру, можете користити овај метод да пребаците тастере Цонтрол и Цомманд на исправан редослед.

Ово је само једна од нових функција у иПадОС-у 13.4. Сазнајте више о Аппле-овом потпуно новом прилагодљивом мишу и подршци за курсор на додирној плочи за иПад