Како поново отворити затворене картице и Виндовс у Сафарију на Мац-у

Да ли сте управо затворили Сафари картицу или прозор? Нема проблема – можете га вратити. Као и сви модерни веб претраживачи, Аппле-ов Сафари за Мац може поново да отвори затворену картицу или прозор—све док не претражујете приватно.

Претраживање картицама је можда најбоља ствар на интернету од Кеибоард Цат-а, а ако сте нешто попут нас, вероватно имате више отворених картица него што можете да се сетите да сте их гледали. То, нажалост, понекад доводи до онога што ми волимо да зовемо „Чишћење“—чишћења картица које увек има несрећни нежељени ефекат—затварања једне картице коју сте апсолутно желели да држите отвореном.

Срећом, неко у Аппле-у је размишљао о томе и постоји згодна опција на траци менија која ће тој недавно затвореној картици вратити некадашњи сјај. Постоји чак и пречица на тастатури!

Овде, наравно, треба узети у обзир једно упозорење. Ако прегледате у приватном режиму прегледања, а затим затворите картицу, немате среће. Никаква количина нежељеног слања правих дугмади или комбинација тастера га неће вратити. Извињавам се! Све се одбацује чим затворите картицу приватног прегледања. То осигурава да ваше приватно прегледање остане приватно.

Склоните то с пута, ево како да вратите изгубљену картицу.

Враћање последње затворене картице у Сафарију

Ако сте управо затворили картицу и схватили да није требало, враћање је у случају два клика мишем.

Да бисте започели, кликните на опцију „Историја“ на траци менија на врху екрана у Сафарију.

Затим кликните на „Поново отвори последњу затворену картицу“.

  Како уредити Виндовс регистар из командне линије

Кликните

Чудите се док се језичак враћа у видјело.

Враћање последње затворене картице помоћу тастатуре

Ако сте у великој журби, не морате чак ни да кликнете около. Уместо тога, једноставно притисните Схифт ⇧ + Цомманд (или Цмд) ⌘ + Т и вашој картици ће бити враћен стари сјај.

Затворене картице можете поново отворити у Сафарију на иПхоне-у или иПад-у.