Како поправити недостатак микрофона у апликацијама након ажурирања Спринг Цреаторс-а

Ажурирања за Виндовс 10 увек долазе са сопственим скупом проблема. Што је ажурирање веће, то има више проблема. Неки су питоми, а неки мало компликованији. Ако сте успешно ажурирали на Спринг Цреаторс Упдате и сада истражујете нове функције и откривате све што се покварило током ажурирања, можда ћете приметити да апликације више не откривају ваш микрофон. Проблем без микрофона у апликацијама није грешка или нешто слично. То се односи на нова подешавања приватности.

Спринг Цреаторс Упдате, као и сва претходна велика ажурирања, унео је промене у апликацију Подешавања. Постоје нове опције приватности од којих једна искључује приступ микрофону апликацијама. Мало је смешно ако размислите о томе, и ако вас то није натерало да поцепате косу покушавајући да схватите шта није у реду. У сваком случају, поправка је једноставна.

Поправите да нема микрофона у апликацијама

Отворите апликацију Подешавања и идите на Приватност. Изаберите картицу Микрофон и померите се надоле да бисте омогућили приступ микрофону за апликације. Када га укључите, уверите се да апликација коју користите има приступ вашем микрофону.

Дозвола за ажурирање ресетује микрофон и обично не очекујете да ће приступ микрофону бити ресетован након већег ажурирања. Обично ажурирање за Виндовс 10 ресетује подразумеване вредности апликације, тј. које апликације могу да отварају које типове датотека, тако да је ово ново и неће много корисника проверити да ли је поставка коју су експлицитно поставили за своје апликације ресетована.

Промена је вероватно затекла и апликације неспремне. Корисници који имају овај проблем не добијају баш упозорење у апликацији које им говори да апликација нема приступ микрофону. Апликација Скипе, на пример, може да открије микрофон, али нема звука. Ово тешко да указује на проблем са дозволама апликације или микрофона и ако заиста имате проблем у Скипе-у, много је већа вероватноћа да ћете кривити Скипе за то него да мислите да Виндовс 10 ресетује приступ микрофону за апликације.

  Будућност телефона: Шта је склопиво стакло?

Док омогућавате приступ микрофону за апликације, можда бисте желели да проверите да ли су друге дозволе за апликације ресетоване. Ако користите апликације које морају да имају приступ вашој камери (као што је Скипе) или апликације којима је потребан приступ вашој локацији (као што су временске апликације), можда ћете желети да проверите да ли је Виндовс 10 нешто ресетовао.

Покриваћемо грешке и грешке са новим ажурирањем како буду откривене.