Како поправити недостајућу Нвидиа контролну таблу на Виндовс 10

Ако имате Нвидиа ГПУ или је уграђена графичка картица на вашем систему Нвидиа картица, имаћете Нвидиа Цонтрол Панел инсталиран на Виндовс 10. Нвидиа Цонтрол Панел је апликација која вам омогућава да контролишете како графичка картица ради . Ово није стандардна Виндовс 10 апликација, тако да можда недостаје на вашем систему.

Недостаје апликација Нвидиа Цонтрол Панел

Апликација Нвидиа Цонтрол панел није стандардна Виндовс 10 апликација. Биће доступан на вашем систему само ако имате Нвидиа чип или као ГПУ или као главну графичку картицу. Пре него што решите проблем недостајуће апликације Нвидиа Цонтрол Панел, морате се уверити да имате Нвидиа чип инсталиран на вашем систему. Постоје два начина да се то уради.

Менаџер уређаја

Отворите Управљач уређајима.
Проширите Дисплаи Адаптерс.
Погледајте називе чипова наведених под Адаптери за екран.
Ако видите Нвидиа у имену најмање једног чипа, апликација Нвидиа Цонтрол Панел би требало да буде присутна на вашем систему

Таск Манагер

Отворите Таск Манагер.
Идите на картицу Перформансе.
Померите се надоле у ​​колони са леве стране и изаберите ГПУ 0, а затим ГПУ 1 (један по један).
У окну са десне стране погледајте у горњем десном углу марку и модел графичке картице.
Ако видите Нвидиа у имену, требало би да имате инсталирану апликацију Нвидиа Цонтрол Панел на вашем систему.

Преузмите апликацију Нвидиа Цонтрол Панел на Виндовс 10

Апликација Нвидиа Цонтрол Панел се обично аутоматски инсталира када се инсталирају драјвери за Нвидиа чип. Ако апликација недостаје, можете је ручно инсталирати. Забележите модел Нвидиа чипа путем метода наведених у претходном одељку и следите доле наведене кораке.

У свом веб претраживачу посетите Нвидиа страницу за преузимање на званична Нвидиа веб страница.
Изаберите тип производа, серију, назив, верзију оперативног система Виндовс (32-битна или 64-битна), изаберите или Гаме Реади драјвере (ако играте много) или Студио Дриверс (ако радите са алаткама за дизајн и анимацију).
Кликните на дугме Претрага.
Кликните на дугме Преузми за пронађени управљачки програм.
Покрените преузету датотеку и инсталирајте драјвере.
Када се инсталира, поново покрените систем.
Кликните десним тастером миша на празну област на радној површини и изаберите Нвидиа Цонтрол Панел из контекстног менија.

Напомена: Нвидиа Цонтрол Панел можете отворити и путем Виндовс претраге.

Закључак

Ако је ваша уграђена графичка картица Интел чип и немате ГПУ, нећете моћи да инсталирате Нвидиа Цонтрол Панел. Исто тако, ако имате АМД чип као ГПУ, нећете моћи да инсталирате ни Нвидиа Цонтрол Панел. Опције које видите у апликацији Нвидиа Цонтрол Панел ће се разликовати у зависности од модела чипа.