Како послати е-пошту на одређени канал Мицрософт Теамс

Мицрософт Теамс је одличан за размену порука вашим колегама, али шта ако желите да поделите е-пошту са њима? Немојте га прослеђивати или исецати и налепити садржај у тимове, пошаљите га директно на одређени канал.

Интерне апликације за ћаскање могу значајно да смање надувавање е-поште, али једна од болних тачака су е-поруке које долазе од људи изван вашег тима, а које морате да делите са људима у свом тиму.

У прошлости сте проследили е-пошту људима у свом тиму, али када једном користите апликацију за ћаскање као што је Мицрософт Теамс, то изгледа старомодно. Апликације за ћаскање би требало да смање е-пошту и да вам дају један прозор за комуникацију, ако је могуће, тако да прослеђивање е-поште људима који су у истом тиму док ви идете против онога што покушавате да постигнете.

Мицрософт је то препознао и пружио је једноставан начин за слање е-поште директно на канал у тимовима.

У каналу Мицрософт Теамс-а на који желите да пошаљете е-пошту, кликните на три тачке у горњем десном углу и изаберите опцију „Преузми адресу е-поште“ из падајућег менија.

На панелу који се појави кликните на дугме „Копирај“ да бисте сачували адресу у међуспремнику.

Сада, налепите ту адресу у своју е-пошту и пошаљите е-пошту на канал—толико је једноставно.

Ако сте власник тима, можете ограничити ко може да користи ту адресу е-поште тако што ћете кликнути на везу „Напредна подешавања“ док гледате адресу канала.

Тхе

Одаберите који чланови могу да шаљу е-поруке вашем тиму тако што ћете изабрати једно од доступних радио дугмади. Ако само желите да људи у вашој организацији могу да шаљу е-пошту каналу, изаберите опцију „Само е-пошта послата са ових домена“ и додајте домен е-поште ваше организације.

  Заобиђите О:Конфигурисање и укључите подешавања приватности са траке са алаткама [Firefox]

Кликните на дугме „Сачувај“ да бисте изашли из напредних подешавања.

Ако уопште не желите да ико шаље е-пошту каналу, можда мислите да морате да кликнете на везу „Уклони адресу е-поште“.

Тхе

Међутим, ово је заиста лош део етикетирања. Ако уклоните адресу е-поште, она уклања постојећу адресу е-поште канала, али и даље можете да кликнете на Опције > Добиј адресу е-поште и нова адреса е-поште ће бити генерисана.

Нисмо сигурни када би ово било корисно осим ако неко не шаље нежељену пошту на канал, али ако желите нову адресу е-поште за канал, само напред и кликните на дугме „Уклони адресу е-поште“.

Ово ће приказати панел за потврду. Кликните на дугме „Уклони“ да бисте избрисали ту конкретну адресу е-поште са канала.

Тхе