Како поставити временско ограничење за локалне налоге у оперативном систему Виндовс 10


Родитељски надзор у оперативном систему Виндовс 10 се променио тако да је повезан са вашим Мицрософт налогом. Доста функција у новом оперативном систему зависи од Мицрософт налога. Можете да користите локални налог на свом рачунару, али на тај начин губите неке функције, а родитељски надзор је једна од њих. Тренутно, ако желите да користите родитељски надзор, морате да повежете свој Мицрософт налог са главним администраторским налогом, а затим му додате налоге деце. Ако бисте радије користили локални налог, постављање ограничења може бити тешко. Не постоји ГУИ за њихово додавање, али уместо тога можете користити командну линију. Ево како да подесите временска ограничења за пријављивање за локалне налоге на Виндовс 10.

Покрените командну линију као администратор и налепите следећу команду;

net user username /times:M-F,9pm-11pm;Sa-Su,5pm-6pm

Замените „корисничко име“ именом корисника за кога желите да додате ограничење. МФ представљају дане, а време које следи представља временски оквир у коме се корисник може пријавити. Можете поставити различите временске оквире за различите дане у недељи.

Притисните ентер и корисник више неће моћи да се пријави ван временског оквира који сте навели.

Да бисте ово опозвали и омогућили кориснику да се пријави у било ком тренутку, покрените следећу команду у командној линији са административним привилегијама.

net user username /times:all

Може се са сигурношћу рећи да Мицрософт не би требало да везује нешто тако битно као што је родитељски надзор за Мицрософт налог. Има смисла да се услуге као што су ОнеДриве и Цортана ослањају на Мицрософт налог, али се родитељски надзор без проблема користио у претходним верзијама Виндовс-а.

  50+ најбољих ПЦ игара без графичке картице 2023 – (Топ листа Виндовс)