Како правилно изрезати слике унутар МС Ворд документа


Управљање сликама унутар МС Ворд документа је увек било незгодно. Једноставно померање слике је довољно да поремети подешавање целог документа. МС Ворд има много сјајних функција за уређивање слика, од којих је једна функција исецања. Као што назив говори, ова функција вам омогућава да исечете део ваших слика и чини се да је довољно једноставна за коришћење на површини. Ако сте је ипак користили, знате да функција исецања неће избрисати изрезани део слике. Да бисте то урадили, потребно је да извршите још један корак.

Отворите МС Ворд документ и убаците слику у њега. Кликните десним тастером миша на слике да бисте отворили алатку за исецање. Када је омогућено, само напред и смањите своју слику на величину коју желите.

Када га исечете на величину и сада приказује смањену верзију у документу, поново је изаберите и идите на картицу Алатке за слике. У скупу алата „Прилагоди“ пронађите дугме „Компримирај“ и кликните на њега. Отвориће се оквир за дијалог са две опције компресије. Уверите се да је означено поље „Избриши изрезане области слика“, а затим кликните на „У реду“.

Део слике који је исечен сада ће нестати. Ово смањује величину документа и осигурава да ће свако коме пошаљете документ видети само део слике који желите. Ако не исеците делове које сте уклонили, свако ће моћи да користи алатку за исецање и врати слику у првобитну величину. Нажалост, исечена подручја нису подразумевано исечена, али је то учињено да би се олакшало враћање оригиналне слике унутар документа уместо да је морате поново уметнути. Непотребно је рећи да је то тежак избор када је у питању одлучивање како то треба да се уради, тако да је најбоље знати како обрезивање функционише.

  7 фактора које треба узети у обзир приликом куповине решења за складиштење у облаку