Како пребацити презентацију са паметног телефона на ТВ

Припрема за презентацију укључује много ствари; уверите се да су слајдови у реду, да је презентација кохезивна и добро повезана, брза проба, провера и поновна провера да ли имате датотеку презентације на свом лаптопу и да се уверите да ради. Презентације углавном још увек живе на нашим лаптоп рачунарима и ако заборавите свој лаптоп или га немате на располагању за приступ датотеци презентације са диска у облаку, то је проблем размера ноћне море. Међутим, ако презентујете преко Цхромецаст уређаја, све што вам је потребно је паметни телефон и апликација Гоогле Слидес да бисте одржали презентацију.

Гоогле презентације изворно подржавају Цхромецаст. Корисници Андроид-а могу мање-више само да пребаце цео екран на ТВ са Цхромецаст-ом пошто постоји подршка за уређај на нивоу ОС-а, али ако користите старију верзију Андроид-а, ону која не подржава Цхромецаст, ви сте не без опција.

И за кориснике Андроид-а и иОС-а, Гоогле Слидес лако премошћује јаз. Додирните датотеку презентације унутар Гоогле слајдова и видећете да се дугме „Пребаци“ појављује на врху (ако постоји уређај на мрежи). Додирните га и изаберите уређај од оних које детектује и он ће почети да емитује на ваш ТВ.

Овде ипак постоји мала опомена; могу се пребацивати само слајдови који су у формату Гоогле слајдова. У нашим тестовима, Гоогле слајдови не нуде дугме „Пребаци“ када се додирне ППТ или КЕИ датотека. То значи да морате да конвертујете своју датотеку у формат Гоогле слајдова, што је невероватно лако.

  10 начина да персонализујете свој Слацк налог

Отпремите своју презентацију у Гоогле слајдове са радне површине и отворите је. Од вас ће бити затражено да изаберете да ли желите да „Само погледате“ или „Измените као Гоогле слајдове“. Изаберите опцију за уређивање и датотека ће бити конвертована у формат Гоогле слајдова. Најбоље је сачувати датотеку као копију (из менија Датотека) и задржати оригинални ППТ на диску за сваки случај.

Када отворите ППТ или КЕИ датотеку у Гоогле слајдовима за уређивање и она се успешно конвертује, видећете да се дугме Цаст појављује у апликацији Гоогле Слидес на Андроид-у или иОС-у када отворите датотеку у њој.