Како презентовати на Гоогле Меет-у

Сви алати за састанке на мрежи омогућавају корисницима да упућују аудио и/или видео позиве. Постала је основна функција, али многи алати то препознају корисници април такође треба да деле свој екран или да представе пројекцију слајдова. Презентација се мало разликује од дељења екрана по томе што излагач мора да може да види презентацију коју презентује и састанак април мора да иде у позадину.

присутан на Гоогле Меет-у

Присутни на Гоогле Меет-у

Постоје два начина представљања на Гоогле Меет-у; дељење екрана или садашњу функцију. Ова функција вам омогућава да презентујете са Гоогле слајдова. То ће ставити састанак у други план и омогућити вам да га лако представите.

Опција дељења екрана ће вам омогућити да представите датотеку са радне површине, али ћете се пребацивати између састанка и датотеке. То чини далеко мање згодно искуство презентације.

Представите на Гоогле Меет-у – Гоогле презентације

Пре него што будете могли да презентујете на Гоогле Меет-у помоћу Гоогле слајдова, морате да се уверите да сте урадили следеће.

Користите Цхроме да бисте се придружили састанку.
Ваша презентација је отпремљена на Гоогле слајдове.
Уверите се да презентација изгледа исправно у Гоогле презентацијама.
Отворите презентацију у посебној картици.

Сада сте спремни да почнете да представљате на Гоогле Меет-у. Можете представити чим се придружите састанку, али ми не препоручујемо приступ.

Придружите се Гоогле Меет састанку.
Кликните на дугме за дељење екрана.
Изаберите Пресент из менија.

  Алат за побољшање корисничког искуства

Изаберите картицу Гоогле слајдови на којој је отворена презентација.
Када пређете на картицу презентације, кликните на Пресент у горњем десном углу.

Присутни на Гоогле Меет-у – Дељење екрана

Можете да делите презентацију (ППТКС или КЕИ) са радне површине.

Отворите датотеку презентације коју желите да представите.
Придружите се Гоогле Меет састанку.
Кликните на дугме за дељење екрана на дну.
Изаберите опцију прозора из менија.

Изаберите прозор апликације/датотеке.
Пребаците се на цео екран у датотеци.

Закључак

Гоогле Меет има опцију за представљање датотека, али добро функционише само ако користите Цхроме и Гоогле слајдове. Гоогле слајдови ће моћи да увезу већину формата презентације (ПДФ, ППТ, ППТКС и КЕИ), тако да, иако функција презентације није толико флексибилна, моћи ћете да је користите за већину типова датотека. Све што треба да урадите је да запамтите да отпремите датотеку пре него што састанак почне. Што се тиче мобилних апликација Гоогле Меет, представљање није могуће. Дељење екрана функционише у мобилним апликацијама, али ћете представљати екран свог уређаја или неку другу апликацију коју сте отворили у њему.