Како преименовати обележивач у МС Ворд 2013


Мицрософт Ворд вам омогућава да додате обележиваче било где у документу. Можете додати обележивач на празан простор или га усидрити за реч или фразу. Обележивачи функционишу онако како бисте очекивали и омогућавају вам да брзо пређете на одређени део документа у само неколико кликова. Они су посебно корисни када део документа на који желите да пређете не може бити постављен као наслов или одељак. Ипак, функционалност обележивача у МС Ворд-у је увек била прилично основна; можете додавати и уклањати обележиваче, и наравно можете скочити директно на један, али га не можете преименовати. За то је потребан алат треће стране, односно додатак. Додатак по избору назива се алатка за обележавање.

Ако никада нисте користили додатке у МС Ворд-у, можда ћете морати да омогућите траку додатака. Идите на Ворд опције и на картици Прилагоди траку омогућите мени Додаци. Затим преузмите и распакујте додатак.

Отворите Ворд документ у који сте додали обележиваче и идите на Ворд опције. На картици Додаци изаберите Ворд додаци из падајућег менија Управљање. Кликните на „Додај“ у прозору „Шаблони и програмски додаци“ и идите до екстраховане датотеке додатака. МС Ворд ће аутоматски блокирати садржај и морате му ручно дозволити да се покреће са траке упозорења.

Идите на траку са додацима и кликните на „Отвори обележивач“ да бисте отворили оквир са алаткама. Видећете читав низ опција у оквиру са алаткама, од којих је једна опција преименовања. Изаберите обележивач којем желите да дате име и означите опцију „Преименуј изабрани обележивач“ под „Додај/уклони обележивач“. Унесите ново име за обележивач и кликните на „Преименуј“.

  Шта је аналитика Слацк канала?

Додатак такође подржава многе друге функције, па наставите и истражите их да бисте видели шта још можете да урадите са својим обележивачима да бисте их учинили кориснијим.

Преузмите додатак алатки за обележавање за МС Ворд