Како прескочити 10 секунди уназад и унапред на ИоуТубе-у и другим апликацијама

Да ли сте икада тражили дугмад за брзо премотавање уназад и унапред у трајању од 10 секунди у апликацији ИоуТубе за иПхоне, Андроид или иПад? Нема видљивих дугмади, али постоји скривени трик. Такође ради у Нетфлик, Хулу, Диснеи+ и многим другим видео апликацијама.

Премотавање уназад или унапред десет секунди на ИоуТубе-у

У апликацији ИоуТубе, двапут додирните било где на левој половини видеа док се репродукује да бисте премотали уназад или двапут додирните било где на десној половини слике да бисте прешли унапред. Сваки пут када двапут додирнете, ИоуТубе ће тражити 10 секунди унапред или уназад.

Наставите да тапкате да бисте ишли даље уназад или унапред. На пример, ако три пута додирнете леву половину видео снимка, ИоуТубе ће се вратити 20 секунди уназад. Ако четири пута додирнете десну половину видеа, ИоуТубе ће скочити унапред за 30 секунди. ИоуТубе ће вам показати колико секунди се премотава унапред или уназад на екрану.

Трака за тражење на дну видео снимка је и даље користан начин да се померате кроз дугачак видео. Али, када прескочите отприлике на право место, можете извршити неколико додира да бисте брзо извршили подешавања.

На рачунару са тастатуром, можете да притиснете тастере Ј и Л док користите ИоуТубе за премотавање уназад и унапред 10 секунди. ИоуТубе подржава доста пречица на тастатури.

Нетфлик, Хулу, ХБО Нов, Диснеи+ и још много тога

Овај трик је посебно користан у апликацији ИоуТубе, јер ИоуТубе не нуди видљива дугмад за „прескочити напред“ и „прескочити назад“. Али ради у многим видео апликацијама на вашем телефону. Чак и у апликацијама које нуде видљива дугмад, може бити брже прелиставати видео тако што ћете двапут додирнути тај велики видео плејер уместо додира на та сићушна дугмад.

  Како онемогућити обавештења из било које апликације на Андроиду

Ево неких апликација у којима ради:

Нетфлик: Двапут додирните леву или десну страну видеа док се репродукује да бисте се вратили уназад или унапред 10 секунди, баш као да сте додирнули уобичајена дугмад за прескакање унапред или назад у Нетфлик-у.
Хулу: У Хулу-у, дугмад прескачу 10 секунди уназад и 30 секунди унапред. Двапут додирните леву страну екрана да бисте се вратили 10 секунди уназад или двапут додирните десну страну да бисте скочили унапред 30 секунди.
Диснеи+: Двапут додирните леву или десну страну екрана да бисте се вратили уназад или унапред 10 секунди.

Ово, нажалост, не ради у апликацији ХБО Нов. Апликација има дугмад за враћање 10 секунди уназад и 10 секунди унапред, тако да их можете додирнути. Већина апликација има та видљива дугмад. Апликација ИоуТубе крије ове дугмад, и то је веома необично.

Нисмо испробали трик у свакој апликацији, али то је уобичајен трик који сигурно функционише у многим видео плејерима. Вреди покушати кад год гледате видео записе на телефону или таблету.

Нажалост, изгледа да не ради у прегледачима као што су Сафари на иПхоне-у и иПад-у и Гоогле Цхроме на Андроид-у.