Како претворити валуту у Гоогле табеле

Уместо да ручно проналазите курсеве конверзије валута, можете да увезете ажуриране и историјске курсеве валута помоћу функције ГООГЛЕФИНАНЦЕ у Гоогле табелама. Користећи ове курсеве, можете претворити било коју валуту у другу у вашој табели.

Као што име говори, функција ГООГЛЕФИНАНЦЕ користи предности тачних финансијских података доступних од самог Гоогле-а.

Конверзија валута у реалном времену помоћу ГООГЛЕФИНАНЦЕ

Функција ГООГЛЕФИНАНЦЕ је способна да извуче тренутне податке о финансијским тржиштима у реалном времену. То укључује курсеве, који ће се, када се уметну у вашу табелу помоћу ГООГЛЕФИНАНЦЕ-а, ажурирати сваких 20 минута.

Формат за ГООГЛЕФИНАНЦЕ формулу за проналажење тренутног курса је =ГООГЛЕФИНАНЦЕ(“Валута:УСДГБП”), где можете заменити УСД и ГБП другим одговарајућим трословни кодови валута.

Горњи пример приказује тадашњи курс УСД према ГБП. У горњем примеру, кодови валута се користе у самој формули, али их можете позвати и засебно.

Да бисте то урадили, унесите кодове валута у две појединачне ћелије (на пример, „УСД“ у ћелији А1 и „ГБП“ у ћелији Б1).

У трећу ћелију откуцајте =ГООГЛЕФИНАНЦЕ(“Валута:”&А1&А2), замењујући А1 и А2 одговарајућим референцама ћелија за вашу табелу.

Ове горе наведене стопе показују курсеве наведене у колони А до колоне Б. ГООГЛЕФИНАНЦЕ формула коришћена у Ц2, на пример, показује курс од америчких долара до британских фунти.

Ова вредност (0,7691) приказује један амерички долар конвертован у британске фунте. Да бисте претворили већу валуту, можете помножити већу вредност са овом стопом.

На пример, да бисте претворили 100 долара у британске фунте, помножили бисте ту цифру (100 долара) са вредношћу курса (0,7691), генерисаном помоћу функције ГООГЛЕФИНАНЦЕ.

  Како преместити све нове поруке е-поште у фасциклу у Оутлоок-у путем брзих корака

Горњи пример приказује три различите бројке у УСД у колони Б конвертоване у ГБП. Функција ГООГЛЕФИНАНЦЕ се користи у ћелијама А3 до А5, враћајући тада тренутни курс УСД у ГБП.

Множењем износа у УСД у колони Б у односу на курс УСД према ГБП у колони А, конвертовани износ у ГБП се враћа у колону Ц.

Проналажење историјских курсева конверзије валута

Функција ГООГЛЕФИНАНЦЕ се такође може користити за пружање историјских курсева. Он ће навести стопу на крају сваког дана, за период који одредите. Ово може бити за један дан, недељу, месец или дуже.

Да бисте то урадили, кликните на празну ћелију и откуцајте =ГООГЛЕФИНАНЦЕ(“Валута:УСДГБП”, “цена”, ДАТУМ(ГГГГ,ММ,ДД), ДАТУМ(ГГГГ,ММ,ДД), где је прва угнежђена функција ДАТЕ датум почетка, а друга функција ДАТЕ је датум завршетка.

Замените ГГГГ годином, ММ месецом и ДД даном за обе угнежђене функције ДАТЕ. Такође ћете морати да замените шифре валута тако да одговарају валутама које желите да размењујете.

Ако желите да прикажете само један датум, уместо тога можете да користите =ГООГЛЕФИНАНЦЕ(“Валута:УСДГБП”, “цена”, ДАТЕ(ГГГГ,ММ,ДД)).

Користећи друге функције као што је ДАНАС уместо функције ДАТУМ, такође можете имати листу која се креће. То значи да ће се ваша листа ажурирати сваки дан. Можете да прикажете последњих седам дана, на пример.

Да бисте то урадили, можете користити =ГООГЛЕФИНАНЦЕ(“Валута:УСДГБП”, “цена”, ДАНАС()-7, ДАНАС()).

Функција ДАНАС се користи као датум завршетка, што значи да се ваша листа увек ажурира како би приказала курсеве валута (у овом случају, од УСД у ГБП) за последњих седам дана.

  Како да поправите Фирестицк се не повезује на Ви-Фи

Ако желите да то урадите током дужег (или краћег) периода, једноставно промените број који се користи са првом угнежђеном функцијом ДАНАС са седам на други број.