Како претворити ПДФ у Ворд документ (ПУТ ВОДИЧ)

Мицрософт Ворд је један од најпопуларнијих алата за обраду текста који је доступан и за Виндовс 10 и за мацОС. То, нажалост, није бесплатно. Од једнократне куповине постала је апликација заснована на претплати, што значи да је немају сви. ДОЦКС формат није универзалан. Видећете да постоји много апликација које могу да отворе ДОЦКС датотеку, али уређивање овог формата или претварање у њега из другог није увек лако.

ПДФ се не претвара исправно у Ворд?

Мицрософт Ворд може да конвертује датотеке у ПДФ и такође може да конвертује ПДФ датотеку у ДОЦКС формат. Мицрософт Ворд не гарантује да ће моћи да конвертује ПДФ датотеку у Ворд документ. То је зато што не потичу све ПДФ датотеке као Ворд датотеке.

Ако покушавате да конвертујете ПДФ датотеку у Ворд, али апликација не успе, испробајте исправке у наставку.

Како претворити ПДФ у Ворд документ

1. Користите Адобе-ов онлајн конвертер

Адобе-ов Ацробат читач нема функцију конверзије датотека, међутим, Адобе има званични алат за конверзију на мрежи који може да конвертује ПДФ у Ворд датотеку. Ако Мицрософт Ворд не може да конвертује ПДФ датотеку у ДОЦКС датотеку, требало би да испробате алатку на мрежи.

Посетите Претвори ПДФ у Ворд оруђе.
Отпремите датотеку у алатку.
Када се конвертује, кликните на дугме Преузми да бисте га сачували.

  Како принудно рестартовати било који иПхоне или иПад

2. Користите апликацију треће стране

Неке апликације боље конвертују ПДФ у Ворд документ од других. Ако датотека коју је Адобе-ов алат конвертовао не задржава формат оригиналне ПДФ датотеке, покушајте са алатком треће стране.

Иако не постоји недостатак алата који могу да конвертују ПДФ у Ворд, требало би да испробате Нитро алат. Нитро је развио један од најбољих десктоп ПДФ прегледача и има онлајн алат за конверзију који заиста добро функционише.

Посетите Нитро онлајн алат за конверзију ПДФ-а у Ворд.
Отпремите датотеку у алатку.
Унесите адресу е-поште да бисте примили конвертовану датотеку.
Кликните на Претвори сада.
Датотека ће се конвертовати у року од неколико секунди и биће вам послата е-поштом.

Закључак

Претварање формата документа из једног у други није лако. Форматирање које се примењује можда неће увек бити задржано. Проблеми са форматирањем долазе са изгледом (табеле, слике, облици) и са стиловима текста (наслови, стилови пасуса, увлаке). ПДФ датотеке су намењене за објављивање докумената на мрежи и можда неће задржати информације о форматирању које ДОЦКС формат чини, због чега ће увек постојати изузеци за конвертовану датотеку. Међутим, конверзија је обично увек могућа. Ако једна апликација то не може, увек ће постојати друге које могу.