Како претворити слику у ПНГ формат

ПНГ датотеке су одличан начин за чување слика (попут логотипа) које захтевају транспарентност и бледење. Они то раде све време задржавајући свој првобитни изглед на позадини било које боје. Прегледаћемо неколико начина на које можете да конвертујете своје слике у ПНГ формат.

Шта је ПНГ датотека?

ПНГ, или преносива мрежна графика, је популаран формат слике који се користи у интернет графици због своје способности да подржи транспарентност у претраживачима. Први пут је развијен 1990-их као отворена алтернатива ГИФ-у, који користи власнички алгоритам компресије. ПНГ је бесплатан.

ПНГ подржава и 8-битну и 24-битну боју, баш као ГИФ и ЈПГ, респективно. Такође се сматрају датотеком без губитака, што значи да се неће погоршати у квалитету, без обзира колико пута отворите и сачувате датотеку.

Како претворити слику у ПНГ

Једна од главних предности ПНГ-а у односу на формате као што су ЈПГ или ГИФ је то што је ПНГ формат без губитака са подршком за 24-битне боје. Ако конвертујете из ЈПГ-а, узмите у обзир да су ЈПГ-ови датотеке са губицима и да могу изгубити неки квалитет од њихове почетне компресије. Међутим, пошто ПНГ нема губитака, ваша датотека неће изгубити даљи квалитет сваки пут када поново отворите или сачувате слику.

Постоје два главна начина на која можете да конвертујете слику у ПНГ формат. Можете или да користите програм за гледање слика на свом рачунару или да користите неку од многих локација за конверзију датотека доступних на вебу.

  11 најбољих генератора наслова са вештачком интелигенцијом који ће зачинити ваш садржај

Конвертовање слике у оперативном систему Виндовс

Знам да то често говоримо и можда ћете се уморити од слушања о томе, али ИрфанВиев је један од најбољих бесплатних програма за гледање слика на Виндовс-у. Раздобље. Можете да урадите исту врсту конверзије коју ћемо вам показати у већини уређивача (укључујући Паинт), али ми ћемо користити ИрфанВиев за наш пример овде.

Отворите слику коју желите да конвертујете у ПНГ тако што ћете кликнути на Датотека > Отвори.

Дођите до своје слике, а затим кликните на „Отвори“.

Када је датотека отворена, кликните на Датотека > Сачувај као.

У следећем прозору проверите да ли сте изабрали ПНГ са падајуће листе формата, а затим кликните на „Сачувај“.

Подразумевано, стопа компресије је постављена на „Најбоља“, али ако желите мало више контроле над компресијом ваше датотеке, прозор са опцијама за чување има неколико додатака за проверу. Промена степена компресије ће одредити величину датотеке, што је већи број, то ће се мање компресије користити приликом чувања ваше слике.

Конвертовање слике помоћу Мац-а

Мац долази унапред инсталиран са Превиев-ом, који можете да користите за више од самог прегледа сликовних датотека. То је сјајан програм за уређивање слика који може да изрезује, мења величину и претвара датотеке.

Отворите слику у прегледу тако што ћете кликнути десним тастером миша на датотеку, а затим изабрати Отвори са > Преглед.

У прегледу идите на Филе > Екпорт.

У прозору који се појави, уверите се да сте изабрали ПНГ као формат датотеке. Преименујте датотеку ако желите, а затим кликните на „Сачувај“.

  Како додати виџете светског сата и временске зоне на ваш иПхоне

Конвертовање слике на мрежи

Ако бисте радије користили веб локацију за конверзију датотека на мрежи уместо десктоп апликације, не тражите даље од Цонвертимаге.нет. Они су веб локација посвећена конверзији слика — не само ПНГ-а — а да притом имате на уму вашу приватност. ЦонвертИмаге не објављује нити чува ниједну од ваших датотека дуже од 15 минута, брише их са сервера након обраде.

Прво изаберите излазни формат у који желите да сачувате слику.

Затим кликните на „Изаберите своју слику“.

Дођите до слике коју желите да конвертујете, а затим кликните на „Отвори“. Имајте на уму да слике имају ограничење максималне величине од 24,41 МБ.

Сада све што треба да урадите је да се сложите са њиховим условима коришћења, а затим кликните на „Претвори ову слику“.

На следећој страници, након што ваша слика буде отпремљена и конвертована, кликните на „Преузми слику“ и ваш ПНГ ће бити сачуван у фасцикли за преузимање вашег претраживача.

То је то! Успешно сте конвертовали своје слике у ПНГ формат.