Како претворити ХЕИЦ фотографије у ЈПГ на иПхоне-у и иПад-у

Почевши од иОС 11, иПхоне и иПад су прешли на нови високоефикасни ХЕИЦ/ХЕИФ формат за фотографије. Можда сте то схватили када сте покушали да извезете фотографије. Ево два једноставна начина за претварање ХЕИЦ фотографија у ЈПГ.

Да ли треба да конвертујете?

иОС и иПадОС су прилично паметни у руковању ХЕИЦ/ХЕИФ и ЈПГ/ЈПЕГ конверзијом у ходу. На пример, када приложите слику апликацији Маил или је пошаљете преко апликације, она пролази као ЈПГ датотека. Али постоје случајеви када то не функционише, на пример, када АирДроп фотографије са свог иПхоне-а на Мац.

Све у свему, ХЕИЦ формат је супериорнији од ЈПЕГ формата. Заузима мање простора и подржава 16-битно снимање боја уместо 8-битног. Али то функционише одлично само док останете у Аппле екосистему.

Ако такође користите Виндовс или Андроид уређаје, или сте у ситуацији да морате да будете сигурни да су ваше фотографије у ЈПГ формату, можете користити следеће методе. Ако желите да се вратите на ЈПЕГ формат као подразумевани за нове фотографије, можете да промените формат снимања камере из апликације Подешавање.

Како претворити ХЕИЦ фотографије у ЈПГ користећи апликацију Филес

Ово можете да урадите директно из апликације Датотеке – није потребна апликација треће стране.

Једноставан чин копирања фотографија из апликације Фотографије и лепљења у фасциклу у апликацији Датотеке претвара фотографије из ХЕИЦ у ЈПГ формат.

Прво отворите апликацију Датотеке на свом иПхоне-у или иПад-у. Овде или изаберите локацију „На мом иПхоне/иПад-у“ или опцију складиштења у облаку. (Ако одаберете локацију за складиштење у облаку, подаци ће се рачунати у ваш план за складиштење на мрежи, а фотографије неће увек бити доступне ван мреже.)

  Како да се решите поруке „Помозите да то побољшате“ у Фирефоку

Овде додирните и држите у празном делу и изаберите опцију „Нова фасцикла“ у искачућем прозору.

Дајте име фасцикли и додирните дугме „Готово“.

Сада отворите апликацију Фотографије и идите до албума који садржи ХЕИЦ фотографије. Овде додирните дугме „Изабери“ на горњој траци са алаткама.

Сада изаберите све фотографије које желите да конвертујете.

Додирните дугме „Дели“ у доњем левом углу.

На листу Дели изаберите опцију „Копирај фотографије“.

Фотографије су сада у вашем међуспремнику. Отворите апликацију Датотеке и идите до фасцикле коју смо креирали у горњим корацима.

Овде једноставно додирните и држите у празном делу и изаберите опцију „Налепи“ из искачућег менија.

Одмах ћете видети да се ваше ХЕИЦ фотографије појављују овде, у ЈПГ формату.

Многе друге апликације могу брзо да конвертују ХЕИЦ слике у ЈПЕГ датотеке у Апп Сторе-у. Неки могу да садрже рекламе или захтевају плаћање. Претражите продавницу апликација и наћи ћете их.

Ако имате много ХЕИЦ фотографија ускладиштених на вашем Мац рачунару, можете користити Аутоматор скрипту да бисте их брзо претворили у ЈПГ формат.