Како преузети датотеку помоћу ПоверСхелл команде у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс ПоверСхелл долази у пакету са оперативним системом Виндовс 10. Можете чак да замените командну линију у менију Повер Усер са ПоверСхелл-ом. Попут командне линије, ПоверСхелл вам омогућава да извршите безброј радњи конфигурације на радној површини, као што је деинсталирање подразумеваних апликација. Можете користити и за нешто много једноставније, као што је преузимање датотеке. Једноставном командом, не само да можете преузети јавно доступну датотеку, већ можете преузети и ону која захтева аутентификацију пре него што се може преузети, као што је нпр. датотека у вашој Дропбок фасцикли. Овде смо детаљно описали процес.

Команде које су вам потребне су;

$client = new-object System.Net.WebClient
$client.DownloadFile("Download Link","File Destination")

У горњој команди ћете заменити ‘Линк за преузимање’ везом до датотеке коју желите да копирате. УРЛ мора бити унутар наводника, а заграде су део синтаксе. Замените „Одредиште датотеке“ локацијом на којој желите да сачувате датотеку, а затим и екстензијом датотеке. Можете да наведете било које име које желите, али проверите да ли сте исправно добили екстензију. ПоверСхелл неће креирати фасциклу, па се уверите да фасцикла у коју желите да сачувате датотеку већ постоји.

Команда ће изгледати отприлике овако;

$client = new-object System.Net.WebClient
$client.DownloadFile("https://i.imgur.com/JnphmRt.jpg","C:UsersFatima WahabDesktopcat.jpg")

Ако покушавате да преузмете датотеку која захтева да се пријавите на услугу, уметните ову команду између два реда;

$client.Credentials =  Get-Credential

На екрану ће се тражити да унесете своје податке за пријаву и лозинку. Мораћете унапред да знате које податке за пријаву и лозинку да унесете јер вам промпт неће рећи да ли тражи ваш Гоогле налог или Дропбок акредитиве.

  Како зауставити и покренути Виндовс услугу из командне линије

Команда, заједно са командом за аутентификацију, изгледаће овако;

$client = new-object System.Net.WebClient
$client.Credentials = Get-Credential
$client.DownloadFile("https://i.imgur.com/JnphmRt.jpg","C:UsersFatima WahabDesktopcat.jpg")

Уверите се да имате директну везу до датотеке. Везе ка страницама са дугметом за преузимање неће радити. Уместо тога, или ћете добити грешку или ћете на крају сачувати саму страницу уместо датотеке.