Како преузети е-пошту из Мицрософт Оутлоок-а

Услуге е-поште обично нуде скоро неограничен простор за складиштење. Ваша е-пошта може годинама остати на мрежи, у вашем пријемном сандучету или у архиви. Саме е-поруке су мале осим ако немају приложене датотеке. Услуге е-поште обично ограничавају величину прилога, тако да су, уопштено говорећи, е-поруке мале и лако их је дугорочно чувати.

Док е-поруке остају на мрежи у формату који се лако преузима, можете их преузети и као датотеке. Порука е-поште, када се преузме, садржи оригиналну поруку и приложене датотеке, и укључује информације о пошиљаоцу, примаоцу, пореклу е-поште и још много тога.

преузмите Мицрософт Оутлоок е-пошту

Преузмите е-поруке из Мицрософт Оутлоок-а

Мицрософт Оутлоок је и услуга е-поште заснована на вебу и десктоп апликација. Апликација за радну површину може да се повеже са било којом услугом е-поште и преузме поруке са ње. И веб услуга и десктоп апликација омогућавају корисницима да преузму е-поруке које су примљене.

Преузмите Мицрософт Оутлоок е-пошту – веб

Да бисте преузели е-пошту са Оутлоок веба, морате да приложите поруку новој е-пошти и пошаљете је себи. Тада ћете моћи да преузмете приложену датотеку.

Отвори Оутлоок веб.
Потражите поруку коју желите да преузмете (уверите се да је видљива у колони пријемног сандучета).
Кликните на Нова порука.
Кликните и превуците поруку из колоне Примљено и испустите је на нову поруку.
Додајте примаоца и предмет и пошаљите га.
Под претпоставком да сте поруку послали себи, моћи ћете да је преузмете као ЕМЛ датотеку као и сваки други прилог.

  Риснц водич и 11 примера да га ефикасно користите

Преузмите Мицрософт Оутлоок е-пошту – десктоп

Преузимање е-поште из десктоп апликације Мицрософт Оутлоок је много једноставније од веб апликације, али порука се чува у МСГ формату и мора се конвертовати у универзални ЕМЛ формат који сви клијенти е-поште могу да отворе.

Отворите Оутлоок на радној површини.
Двапут кликните на поруку коју желите да преузмете.
Порука ће се отворити у новом прозору.
У новом прозору идите на Филе>Саве ас.
Сачувајте поруку у МСГ формату.

Посетите МСГ у ЕМЛ веб апликација.
Отпремите МСГ датотеку и кликните на дугме за преузимање.
Сачувајте ЕМЛ датотеку.

Закључак

Чување е-порука, без обзира на то на којој услузи се прима или у којој апликацији гледате, је могуће. Гмаил чини процес много лакшим него Оутлоок, али Гмаил је заправо само једна услуга е-поште. Ако користите Оутлоок, веб апликација и њена могућност да приложите е-поруку другој е-поруци су можда најлакши начин за преузимање поруке. Такође можете да проследите поруку другим услугама е-поште или да је конфигуришете са другим клијентом е-поште. Порука ће остати непромењена и биће преузета у потпуности.