Како преузети своје Инстаграм податке

Када је откривено цурење података Фацебоок Цамбридге Аналитица, људи су брзо избрисали Фацебоок. Други су желели да виде које податке Фацебоок има о њима, што је заузврат довело до открића да Фацебоок чува прилично дугу, узнемирујућу историју свега што објавите. Ово је изазвало много лоших медија. Фацебоок је купио Инстаграм пре неколико година и могуће је да би корисници могли почети да се питају које податке Инстаграм чува о њима. Фацебоок можда предузима превентивне мере са Инстаграмом; од пре неколико дана, сада можете да преузмете своје Инстаграм податке.

Постоји много апликација независних произвођача које преузимате своје фотографије и видео снимке са Инстаграма других корисника. Инстаграм има опцију која, ако је омогућена, омогућава да сачувате копију свих фотографија које објавите, филтере и све. Ова опција вам омогућава да преузмете све своје податке у једном потезу, директно са Инстаграма.

Преузмите своје Инстаграм податке

Своје Инстаграм податке можете преузети само са Инстаграм веб интерфејса. Мобилне апликације немају ову опцију. Посетите Инстаграм и пријавите се са својим налогом или са својим Фацебоок налогом. Идите на свој профил и кликните на дугме зупчаника.

У менију који се отвори кликните на Приватност и безбедност.

Померите се надоле до одељка за преузимање података и кликните на Захтевај преузимање. Мораћете да унесете лозинку за свој Инстаграм налог да бисте покренули захтев за преузимање података. Потребно је до два дана да се захтев заврши, али у већини случајева, посебно ако немате пуно фотографија, потребно је само неколико сати да ваши подаци буду спремни.

  Прављење искачућих приказа, упозорења и здравица помоћу корисничког интерфејса Блуепринт у Реацт-у

Инстаграм ће вам е-поштом послати везу са које можете преузети своје податке. Инстаграм не прикупља много података и није исти онлајн ИД као Фацебоок, тако да ће ваши подаци укључивати само ваше фотографије и видео записе. Фотографије и видео снимци ће бити уређени, односно, сви филтери које сте применили биће додати фотографијама и видео записима. Ако сте скратили видео, добићете скраћену верзију. Ако преузимате своје податке да бисте могли да добијете оригиналну фотографију или видео записе које сте користили у објави, ово неће бити од користи.

Да будемо јасни, Инстаграм није умешан ни у шта. Фејсбук није признао, нити је ухваћен да прикупља податке са Инстаграма. Фацебоок можда поседује Инстаграм, али изгледа да ради независно од њега. Упркос свим негативним реакцијама које је Фацебоок добио, нико није пожелео да избрише свој Инстаграм налог. Инстаграм не нуди много разлога за забринутост; не помаже вам да управљате контактима и не дозвољава вам да упућујете аудио или видео позиве. Омогућава вам да шаљете поруке и има информације о вашој локацији, али то је све.