Како преузети Стеам и инсталирати игре

Најпопуларнији наслови игара се објављују на Стеам-у. То је платформа која програмерима игара олакшава дистрибуцију игара. За гејмере, то је продавница на једном месту за популарне и непознате наслове. Стеам такође нуди редовну продају, опције за препродају игре која се више не игра, и једноставну политику рефундирања, као и систем прегледа који покреће кориснички преглед који омогућава играчима да пронађу добре наслове.

Ако постоји игра коју желите да играте, велике су шансе да је на Стеам-у.

стеам десктоп клијент

Стеам

Да бисте купили, преузели и играли игру са Стеам-а, морате преузети званични Стеам клијент. Клијент ће

Да ли сте се пријавили са својим корисничким налогом
Управљајте куповинама направљеним са вашег налога
Преузми игрице,
Управљајте библиотеком, достигнућима и листом жеља
Ажурирајте и покрените игру
Омогућава вам да пронађете пријатеље и друге играче за онлајн игре
Потврдите куповине игара направљене са вашег налога

Стеам клијент је доступан за Виндовс и мацОС.

Преузмите Стеам

Да преузмете Стеам;

Посетите званична Стеам веб локација.
Кликните на дугме Инсталирај Стеам (ваш ОС ће аутоматски бити откривен).
У оперативном систему Виндовс 10 (или старијем), покрените ЕКСЕ који је преузет.
На мацОС-у отворите ДМГ датотеку која је преузета.
На мацОС-у, преместите апликацију Стеам у фасциклу Апликације да бисте довршили инсталацију.

Користите Стеам

Када преузмете и инсталирате Стеам;

Отворите апликацију Стеам на рачунару или Мац-у.
Пријавите се са својим налогом или га креирајте у оквиру клијента.
Када се пријавите, потражите игру коју желите да играте.
Кликните на Преузми или Купи поред игре и довршите процес куповине.
Сачекајте да се игра преузме.
Када се игра преузме, идите у Библиотеку и изаберите игру у колони са леве стране.
Кликните на дугме Плаи са десне стране да бисте покренули игру.

Стеам игре и платформе

Стеам је платформа за дистрибуцију. То није оквир нити долази са емулатором било које врсте. То значи да иако можете да купите било коју игру коју желите на Стеам-у, она можда неће нужно бити покренута на вашем систему.

Пре него што купите игру;

Проверите за коју је платформу Мац или Виндовс, или обоје, доступан. Ако игра није доступна на Мац-у (на пример Амонг Ус), можете је купити и преузети, али НЕЋЕ радити на Мац-у. Мораћете да користите емулатор да бисте га играли.
Проверите минималне хардверске захтеве за игру. Свака игра на Стеам-у мора да наведе своје минималне хардверске захтеве. Поред овога, он ће такође навести оптималне хардверске захтеве који ће вам пружити најбоље искуство играња за игру. Ови захтеви се разликују за сваку игру, па се обавезно прочитајте пре него што купите игру.

Неке игре су бесплатне, а друге нису. Стеам се не покреће на начин на који Аппле покреће иТунес, тј. Стеам не приморава програмере да поставе исту цену за све своје наслове. Наћи ћете наслове за само 0,99 долара и наслове који коштају више од 50 долара или чак 100 долара. Старије игре су обично јефтиније док су новије скупље.
Многе популарне игре су у продаји током лета и зиме. Можете сачекати распродају пре него што купите игру. Неки наслови, нпр. ПУБГ, ретко иду у продају с обзиром на њихову популарност.
Предстојећи наслови су такође наведени на Стеам-у. Можете их додати на своју листу жеља да бисте знали када су званично објављени. Предстојећи наслови игара ће вам рећи минималне хардверске захтеве за игру.

Предности коришћења Стеам-а

Стеам нуди играчима следеће предности;

Нови и популарни наслови су лако доступни
Игре су аутентичне и без вируса. Никада нећете морати да бринете о преузимању заражених, закрпљених или оштећених датотека игара.
Можете вратити игру у повратном периоду
Можете препродати игре које више не играте
Можете купити игрице ‘сецонд ханд’
Можете се повезати са заједницама и другим играчима који играју исте игре као и ви
Можете направити свој профил играча, евидентирати сате које играте и приказати сва своја достигнућа у игрицама
Стеам управља преузимањем, инсталацијом и ажурирањима игре за вас.

Недостаци коришћења Стеам-а

Стеам такође има неколико недостатака;

Ако игра добије лоше ажурирање, њене рецензије се могу брзо променити како би то одражавале. Можда ћете пропустити добру игру због лошег ажурирања
Стеам нуди рани приступ насловима и ови наслови не долазе без гаранција за играче. Многи играчи на крају купе и пожале наслов за рани приступ, зато будите опрезни.
Игре се обично развијају за Виндовс, тако да су корисници Мац-а углавном изостављени.

Сигурност Стеам налога

Ваш Стеам налог је кључ за ваше куповине. Без тога не можете да аутентификујете куповину, тј. ако не можете да се пријавите на свој Стеам налог у Стеам клијенту, нећете моћи да играте игре.

Уверите се да сте обезбедили свој Стеам налог. Подесите двофакторну аутентификацију да бисте спречили неовлашћено пријављивање у случају крађе корисничког имена и лозинке. Уверите се да сте подесили метод опоравка за опоравак лозинке.

Друге платформе за игре

Стеам није једина платформа за игре на којој можете купити игре. Постоји много других платформи за игре и издавача који продају игре изван Стеам-а, нпр. ГОГ, Оригин, Мицрософт Сторе, Ксбок Либе Маркетплаце итд.

Стеам је лако најпопуларнија платформа за дистрибуцију игара што се тиче ПЦ игара. Ако купите игру са друге платформе, нпр. ГОГ, ваша куповина се не може пренети на Стеам. Исто тако, Стеам куповина се не може пренети на друге платформе за дистрибуцију.

Неки наслови игара уопште нису доступни на Стеам-у, нпр. Минецрафт. Ако купујете игру која није доступна на Стеам-у, уверите се да купујете од програмера игре или аутентичне платформе за дистрибуцију.

Закључак

Игре можете купити од Стеам-а преко свог претраживача, али да бисте их инсталирали и играли, морате имати Стеам десктоп клијент инсталиран на вашем систему. Не постоји начин да се ово заобиђе. Стеам вам такође омогућава да поклоните игру, тј. можете купити игру за неког другог и послати му је. Наслови на Стеам-у су углавном развијени за Виндовс, али наћи ћете да су неки популарни наслови доступни и за Мац. Ако играте игрице на Мац-у, још једном проверите платформу за Стеам игру пре него што је купите.