Како привремено омогућити режим Не узнемиравај на иПхоне-у

Режим Не узнемиравај на вашем иПхоне-у је одличан начин да добијете мало мира. Иако можете да га закажете сваке ноћи, постоје тренуци када бисте можда желели да привремено омогућите режим Не узнемиравај.

Режим Не узнемиравај аутоматски утишава све позиве и обавештења. Али ако неко позива више пута, може му се дозволити да прође, као и вашим омиљеним садржајима из апликације Телефон.

Можете да контролишете режим Не узнемиравај директно из Контролног центра на вашем иПхоне-у. Аппле је додао нову прилагодљиву функцију Не узнемиравај у иОС 12.

На вашем иПхоне-у, превуците надоле од горњег десног угла екрана. Ако имате старији иПхоне са тастером Хоме, превуците нагоре од дна екрана.

Овде, у Контролном центру, пронађите икону Не узнемиравај (срп месец). Додиром на икону ће омогућити или онемогућити режим Не узнемиравај. Али, уместо тога, додирните и држите дугме Не узнемиравај док се не појави мени.

Овде ћете видети неколико опција које можете да изаберете:

За 1 сат: Ова опција ће аутоматски онемогућити режим Не узнемиравај након 1 сата.
До вечерас: режим Не узнемиравај ће бити онемогућен увече.
Док не напустим ову локацију: режим Не узнемиравај се онемогућава када напустите локацију. Корисно ако заборавите да ручно искључите режим Не узнемиравај након што напустите канцеларију или састанак.
До краја овог догађаја: Ако имате догађај у апликацији Календар, видећете ову опцију. Режим Не узнемиравај ће се искључити када се време догађаја заврши.

Ако нисте подесили функцију Не узнемиравај да се аутоматски активира ноћу, можете да додирнете дугме Распоред да бисте је подесили и да бисте конфигурисали опције за режим Не узнемиравај.

  Све што треба да знате

Изаберите једну од опција, а затим се вратите у Контролни центар. Видећете икону полумесеца на статусној траци и обавештење на закључаном екрану које вам говори да је режим Не узнемиравај омогућен.

Ако желите да онемогућите режим Не узнемиравај у било ком тренутку, само се вратите у Контролни центар на свом иПхоне-у и поново додирните икону „Не узнемиравај“.

Аппле нема селективни филтер за режим Не узнемиравај. Али ако желите да ваши блиски чланови породице увек буду у контакту са вама, без обзира на све, можете да користите функцију заобилажења у хитним случајевима да бисте им дозволили да заобиђу режим Не узнемиравај.