Како приказати скривене датотеке у оперативном систему Виндовс 11

Филе Екплорер се променио у оперативном систему Виндовс 11. Трака је нестала и замењена је много сажетијим скупом дугмади за управљање датотекама. Постоји хак регистратора који може да омогући траку Виндовс 1о Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 11, али може престати да ради до тренутка када Виндовс 11 буде представљен широј јавности.

скривене датотеке вин 11

Прикажи скривене датотеке у оперативном систему Виндовс 11

Једна од опција на траци Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 10 имала је поље за потврду под називом „Скривене ставке“. Када је омогућено, скривене датотеке су биле видљиве у Филе Екплорер-у, а када су онемогућене, датотеке су биле скривене. Ова опција је нестала у новом Филе Екплорер-у у оперативном систему Виндовс 11. Уместо тога, опција је премештена. Ево како му можете приступити.

Прикажи скривене датотеке у Виндовс 11 – Филе Екплорер

Отворите Филе Екплорер.
Кликните на дугме за приказ на траци.
Изаберите опцију Прикажи опције и кликните на Скривене ставке.
Скривене ставке ће се сада појавити у Филе Екплорер-у.
Да бисте их сакрили, пратите кораке 1-3 и поништите/онемогућите опцију.

Прикажи скривене датотеке у оперативном систему Виндовс 11 – Опције фасцикле

Такође можете да прикажете скривене датотеке у оперативном систему Виндовс 11 из Опције фасцикле. Ово је дефинитивно дужи пут за то, али функционише.

Отворите Филе Екплорер.
Кликните на дугме више опција (дугме са три тачке).
Изаберите Опције из менија да бисте отворили Опције фасцикле.
У прозору са опцијама фасцикле идите на картицу Приказ.
Потражите скривене датотеке и фасцикле.
Омогућите опцију „Прикажи скривене датотеке, фасцикле и диск јединице“.
Скривене датотеке ће бити приказане у Филе Екплорер-у.

Скривене системске датотеке

Горе наведене методе ће омогућити приказивање уобичајених скривених датотека као што је фасцикла АппДата за корисника, међутим, неке системске датотеке ће остати скривене. Ово није ново понашање. У оперативном систему Виндовс 10, скривене системске датотеке су морале бити приказане омогућавањем друге опције. Да бисте приказали скривене системске датотеке, пратите метод 2 који је горе наведен, тј. метод Опције фолдера и поништите избор опције „Сакриј заштићене датотеке оперативног система“.

Међутим, системске датотеке ће бити видљиве, можда нећете моћи да им приступите или уредите ако претходно не преузмете власништво над фасциклом.

Закључак

Нови кориснички интерфејс је уклонио много текстуалних ознака на дугмадима. Сада ћете углавном видети дугмад, чак иу контекстуалном менију. Можете проширити одређене меније да бисте вратили старију верзију, али то је све. Постоји доста хакова за враћање корисничког интерфејса Виндовс 10 у Виндовс 11, али их Мицрософт полако блокира са сваком новом верзијом Виндовс 11. У неком тренутку, корисници ће морати да се прилагоде новом, тешком дугмету/икони УИ.