Како приказати тастере на екрану на мацОС-у

мацОС има малу функцију коју можете користити да пронађете курсор ако га изгубите. Једноставним померањем миша или превлачењем додирне табле повећаћете га на екрану пре него што га вратите на праву величину. Овакви визуелни знаци су прилично корисни. Ако вам је икада било потребно да видите притиске тастера на екрану када се притисну, било да вам помогну да боље радите или да направите добар сцреенцаст, Кеицастр је одличан алат који може да уради управо то. Кеицастр може да прикаже притиске тастера на екрану као преклапања. Можете прилагодити боју преклапања и текста. Има два различита стила за приказивање притисака на тастере и можете изабрати да приказујете само притиске тастера који се користе са тастерима Цтрл, Цомманд, Оптион и Схифт.

Прикажи тастере

Преузимање Кеицастр са Гитхуб-а. То је бесплатна апликација отвореног кода за коју су потребне дозволе за приступачност. Када га преузмете, отворите Системске поставке и идите на Подешавања приватности и безбедности. Идите на картицу Приватност, изаберите Приступачност у колони са леве стране. Кликните на дугме плус на дну и изаберите Кеицастр.

Када додате апликацију, можете је покренути. Дефинитивно желите да прођете кроз поставке. Идите на картицу Приказ и погледајте опције визуелизатора из падајућег менија „Изабрани визуелизатор“. Што се осталог тиче, прилагодите начин на који желите да приказујете притиске на тастере. Подразумеване вредности су одличне, али ваше специфичне потребе могу захтевати да их промените.

Свелте екран приказује преклапање које ће истаћи само тастере Цомманд, Оптион, итд. Можете да омогућите опцију „Прикажи све притиске на тастере“ да бисте видели сваки појединачни тастер.

  10 најбољих веб локација за претрагу људи

Подразумевани визуелизатор приказује притиске тастера у доњем левом углу. Да бисте га померили у средину, користите курсор да га превучете где год желите да се појави.

Апликација је одлична за свакога ко треба рутински да снима сцреенцаст. Увек можете да додате потезе као текст у постпродукцији, тако да ова апликација није нешто без чега можете да живите, међутим, то чини много лакшим. Преклапање можете поставити било где на екрану; нисте ограничени само на доњи леви угао или центар екрана. Ако је подразумевани положај преклапања изван области снимања, можете га преместити где год најбоље одговара вашем снимању.

Изван сцреенцаст-а, овај алат је одличан ако учите да користите пречице на тастатури са новом, компликованом апликацијом. Визуелизација тастера које притискате помоћи ће вам да научите пречице много брже.