Како проверити статус захтева за ФедЕк

ФедЕк је једна од многих компанија које можете користити за слање и примање готово свега. Услуга је једна од највећих те врсте и поуздана је. Међутим, ниједна услуга доставе није имуна на проблеме. Предмети се могу изгубити, можда неће бити послани или се могу оштетити током транспорта. За оштећене или изгубљене артикле, можете поднети жалбу ФедЕк-у. Жалба ће требати времена да се реши, али можете је проверити да бисте видели какав је напредак постигнут.

ФедЕк статус потраживања

Проверите статус потраживања ФедЕк-а

Можете поднети захтев ФедЕк-у на мрежи. Захтев се може поднети за до 200 ставки истовремено и може се поднети онлајн. Мораћете да додате пропратну документацију за захтев, и можете поднети захтеве за локалне (унутар земље) пошиљке и за међународне пошиљке (у или ван земље).

Да бисте поднели захтев, потребно је;

Број за праћење пошиљке
Потврда о испоруци или фактура
Свака документација која доказује да сте купили предмет за који тврдите да је изгубљена или оштећена

Захтев се може поднети онлајн, може се поднети попуњавањем и слањем обрасца за преузимање путем е-поште. Без обзира на то како поднесете захтев, следећи метод се може користити за проверу његовог статуса.

Број за праћење захтева

Када поднесете жалбу, ФедЕк вам шаље е-пошту да потврди да је жалба примљена. Е-порука за потврду садржи код/број за праћење. Овај број је неопходан за праћење захтева. Ако сте поднели захтев, а нисте примили е-поруку са потврдом, требало би да је поднесете поново или да позовете ФедЕк корисничку подршку да бисте сазнали шта није у реду (уверите се да су сви документи достављени уз захтев).

  Како ограничити брзину преузимања у Цхроме-у

Пронађите статус захтева за ФедЕк

Да бисте проверили статус вашег ФедЕк потраживања, следите ове кораке.

Посетите ФедЕк тврди веб локацију.
Пријавите се са својим ФедЕк налогом.
Идите на картицу Моји захтеви.
Користите филтере да пронађете свој захтев.
Идите на картицу Извештаји да бисте видели извештаје за своја потраживања.

Закључак

Можете да видите како ваш захтев напредује, али ФедЕк вам не даје тачан временски оквир када ће захтев бити решен. За међународне захтеве, време може бити много дуже од уобичајеног. ФедЕк ће морати да прође кроз различите канале да би намирио међународна потраживања. Локални захтеви (унутар земље) могу бити решени раније. Решен захтев не значи нужно да ће вам ФедЕк надокнадити оштећену ставку. Ако не пронађе грешку у процесу испоруке и ништа не указује на то да је ставка оштећена током транспорта, ваш захтев не мора нужно довести до враћања новца.