Како променити аватар Мицрософт Теамс-а

Мицрософт тимови омогућавају корисницима да буду укључени у неколико различитих тимова. Компанија може изабрати да створи неколико тимова за своје запослене. Може да додаје или уклања чланове из тима кад год затреба и може да премешта чланове тима између њих.

Мицрософт Теамс аватар

Тим у Мицрософт тимовима се разликује по имену, али тимови могу имати исто име, посебно ако су креирани на различитим доменима. Корисник може бити члан било ког броја тимова, на било ком домену, а само име можда неће бити довољно да их све разликује.

Промените аватар Мицрософт Теамс-а

Можете да подесите Мицрософт Теамс тим да има сопствену слику на екрану. Ово се разликује од слике на екрану која је постављена за појединачне чланове. Једина квака је у томе што само администратори или власници тима могу да промене аватар за Мицрософт Теамс тим.

Отворите Мицрософт Теамс.
Пријавите се са администраторским или власничким налогом.
Идите на картицу Тимови.
Кликните на дугме више опција поред тима.
Изаберите Управљање тимом из контекстног менија.
Идите на картицу Подешавања (ако ова картица није видљива, нисте пријављени са правим налогом).

Проширите слику тима.
Кликните на Промени слику, а затим кликните на Отпреми слику.
Изаберите нову слику из свог система.
Кликните на Саве.

Нови аватар ће бити ажуриран за све чланове тима на њиховим клијентима. Промена ће се одразити на десктоп, веб апликацију и мобилне апликације.

  Како да користите скривени режим читача Гоогле Цхроме-а

Мицрософт Теамс аватар наспрам слике профила

Мицрософт Теамс аватар се разликује од слике профила корисника. Слику профила сваки корисник поставља самостално за себе. Администратор или власник тима не може утицати на то шта корисник поставља као своју слику профила (иако би требало да одговара радном месту) и нису потребна никаква администраторска права да би се то подесило.

Закључак

Аватар тима Мицрософт Теамс је обично постављен на иницијале у имену тима, слично као што је постављен за кориснике који нису поставили своје слике профила. За мање тимове и кориснике који су само део малог броја тимова, ови подразумевани аватари раде сасвим добро. Ако имате велики тим, а део сте доста тимова, слике ће вам можда помоћи да се крећете. У многим случајевима, визуелни знак је бољи од текста. Ако управљате више тимова за исту организацију, добра је идеја да аватар за сваки буде другачији од другог, нпр. користите различите боје (црвену и плаву) уместо сличних боја (нијансе плаве).