Како променити величину слајда у Поверпоинт-у

ПоверПоинт вам омогућава да форматирате и представите садржај својих слајдова на различите начине. Ако желите да одштампате или прикажете своје ПоверПоинт слајдове у већој или мањој величини од просечне, можете да промените величине слајдова тако да одговарају.

Промена величина ПоверПоинт слајда

ПоверПоинт има две уобичајене величине слајдова. Први, 4:3, је добра опција ако користите старији хардвер за представљање слајдова. Ако планирате да своју ПоверПоинт презентацију представите помоћу модерног пројектора или екрана, онда би величина слајда 16:9 требала бити ваш преферирани избор.

Подразумевано, ПоверПоинт ће подразумевано користити бочни слајд 16:9. Да бисте одштампали слајдове (у пуној величини, један по страници), вероватно ћете морати да користите прилагођену величину слајда, а не једну од ових опција.

Прелазак на другу величину је срећом лак процес – отворите своју ПоверПоинт презентацију да бисте започели, а затим кликните на картицу „Дизајн“ на траци са траком.

У одељку „Прилагоди“ на картици „Дизајн“, изаберите дугме „Величина слајда“. Ово ће приказати две уобичајене величине слајдова у падајућем менију.

Кликните на опцију „Стандард (4:3)“ или „Видесцреен (16:9)“ да бисте пребацили све своје ПоверПоинт слајдове на ту величину.

Нажалост, није могуће користити више величина слајдова у ПоверПоинт презентацији. Баш као да правите ПоверПоинт слајдове вертикално, све промене које направите у величинама ПоверПоинт слајдова ће се применити на све слајдове.

Промена у прилагођену величину ПоверПоинт слајда

Могуће је користити прилагођену ПоверПоинт величину слајда ако су подразумеване опције 4:3 или 16:9 неприкладне. Можете изабрати да користите прилагођену величину слајдова ако, на пример, штампате ПоверПоинт слајдове пуне величине користећи прилагођени изглед странице.

  Како онемогућити аутоматско освежавање картице у Цхроме-у

Да бисте то урадили, изаберите Дизајн > Величина слајда > Прилагођена величина слајда да бисте приказали мени са опцијама „Величина слајда“.

Да бисте подесили прилагођену ПоверПоинт величину слајда, притисните Дизајн > Величина слајда > Прилагођена величина слајда.“  видтх=”337″ хеигхт=”227″ онлоад=”пагеспеед.лазиЛоадИмагес.лоадИфВисиблеАндМаибеБеацон(тхис);”  онеррор=”тхис.онеррор=нулл;пагеспеед.лазиЛоадИмагес.лоадИфВисиблеАндМаибеБеацон(тхис);”></п> <п>Различите унапред подешене величине слајдова, као што су А3 или А4 величине папира, приказане су испод пада „Слајдови величине за” -довн мену.</п> <п>Изаберите једну од ових унапред подешених опција или ручно подесите димензије слајда користећи оквире са опцијама „Ширина“ и „Висина“.  Одатле кликните на дугме „ОК“ да бисте сачували.</п> <п><имг срц=

Ако смањите величину на мању величину, ПоверПоинт ће вас питати како треба да поступа са било којим садржајем слајда.

Одаберите „Максимирај“ ако желите да садржај слајда остане у сличној скали, али уз ризик да се неки од садржаја исече. Алтернативно, кликните на „Енсуре Фит“ да бисте смањили садржај слајда у величини како би одговарао новој величини слајда без губитка садржаја.

Изабрати

Када се сачува, прилагођена величина слајда коју сте изабрали биће одмах примењена на све ваше слајдове, а садржај слајда ће бити промењен или исечен како би одговарао.