Како променити глас Гоогле помоћника [Android]

Гоогле И/О 2018 има неколико истакнутих тренутака, али већина ствари приказаних на догађају неће бити доступна неко време. Алати за проналажење правца на Гоогле мапама су дефинитивно нешто што не може прерано да се појави. Нешто мање импресивна најава на догађају била је да су нови гласови додани у Гоогле помоћник. Ова посебна функција је већ доступна свима који желе да је испробају. Ево како можете да промените Глас Гоогле помоћника.

Неки корисници могу да приступе новим гласовима на Гоогле помоћнику за иОС, међутим, чини се да опција није видљива свима. За кориснике Андроид-а, овде нема дискриминације. Свако ко има уређај који подржава Гоогле помоћник може да испроба један од нових гласова Гоогле помоћника.

Глас Гоогле помоћника

Отворите Гоогле помоћник тако што ћете додирнути и држати дугме за почетну страницу на свом Андроид телефону. Ако сте онемогућили Гоогле помоћника, мораћете да га омогућите пре него што будете могли да га покренете са почетног дугмета на свом уређају. Ако користите покретач апликација који преузима контролу над почетним дугметом, можете да замените покретач подразумеваним или можете да превучете прстом до екрана Гоогле феед-а и додирнете икону хамбургера на врху. Изаберите Подешавања из фиоке за навигацију и у одељку Гоогле помоћник додирните Подешавања. На екрану Подешавања тапните на Преференцес, а затим тапните на Глас помоћника.

Ако користите Гоогле помоћник преко почетног дугмета, активирајте га и додирните плави оквир у горњем десном углу. На следећем екрану додирните дугме са три тачке и изаберите Подешавања. Додирните Подешавања, а затим Глас помоћника.

  Најбоља решења за усаглашеност са ЕЛД за власнике и оператере флоте

Видећете листу од осам различитих гласова које можете изабрати. Изаберите глас и додирните икону звучника да бисте чули како звучи (уверите се да гласноћа медија није искључена). То је то. Следећи пут када будете користили Гоогле помоћник, он ће одговорити новим гласом.

Ако користите Гоогле помоћник на иОС уређају, процес ће бити мање-више исти за промену гласа Гоогле помоћника, али нови гласови можда неће бити доступни. На Андроиду, гласови су генерално доступни свим корисницима, али ако не видите нове гласовне опције, то може имати неке везе са уређајем који поседујете. Апликација Гоогле помоћник има мали одељак „Доступност“ на екрану за избор гласа који каже гласове, а њихова доступност може бити ограничена уређајем. Надамо се да ово значи да ће сви Андроид телефони добити нове пороке, али неки уређаји попут одређених таблета или можда паметних звучника неће.

Ако ваш уређај још увек нема нове гласове, можда ћете морати да сачекате док не буде објављена следећа главна верзија Андроид-а и можда ће тада бити додата. Уверите се да су све ваше апликације ажуриране.