Како променити и прилагодити тему на Виндовс 11

Виндовс је одувек имао теме, али у оперативном систему Виндовс 10, ове теме су постале конзервативне у ономе што дозвољавају корисницима да промене. Насловна трака мења боју како би одговарала позадини, али се мало шта друго дешава.

Виндовс 11 има много прилагодљивију функцију теме. Почињете са четири унапред постављене теме, међутим, корисници су слободни да прилагоде различите њихове аспекте.

Виндовс тема 11

Тема у Виндовс 11

Виндовс 11 има четири нове унапред постављене теме. Тема високог контраста је и даље ту за кориснике који имају оштећење вида, али сада се може прилагодити.

Промените тему на Виндовс 11

Виндовс 11 долази са неким унапред подешеним темама, укључујући веома лепу, зелено-сиву варијацију своје подразумеване теме заједно са одговарајућом позадином. Можете да преузмете више тема из Мицрософт продавнице (иако их тренутно нема много за избор).

Отворите апликацију Подешавања помоћу пречице на тастатури Вин+И.
Изаберите Персонализација са леве стране.
Кликните на Теме.
Изаберите тему и она ће бити примењена.

Прилагодите тему у оперативном систему Виндовс 11

Када прилагодите тему у оперативном систему Виндовс 11, почињете са једном од тема у функцији Приступачност.

Отворите апликацију Подешавања помоћу пречице на тастатури Вин+И.
Идите на Приступачност из колоне са леве стране.
Кликните на Контрастне теме.
Отворите падајући мени Контрастне теме и изаберите једну од унапред подешених тема (водена, пустиња, сумрак и ноћно небо).

  Лако креирајте и уређујте иконе на Виндовс-у са Јуниор Ицон Едитор-ом

Кликните на Примени.
Када је тема примењена, кликните на дугме Уреди.
Кликните на оквир за боју и изаберите боју коју желите да користите уместо ње.
Поновите за све боје које желите да промените у теми.

Кликните на дугме Сачувај и примени.
Дајте теми име које не садржи размаке.
Тема ће бити примењена.

Подршка за тему

Када прилагодите тему, обавезно проверите како нове боје изгледају у УВП апликацијама и апликацијама за десктоп. Користите апликацију Подешавања и Филе Екплорер као лакмус тест. Већина апликација на Виндовс 11 подржава теме, али ће бити изузетака. Тема се односи и на меније.

Виндовс 11 је још увек у раној фази, тако да ако испробавате ово, требало би да знате да је потребно неколико покушаја да примените тему.

Закључак

Прилагодљиве теме приступачности можда нису оно о чему корисници мисле када желе да креирају прилагођену тему за Виндовс 11, али ова функција одговара рачуну. Што је још важније, за кориснике који сматрају да су подразумеване теме високог контраста неадекватне, сада постоји једноставан начин да промените боје које вам је тешко да видите, али да и даље задржите тему високог контраста.