Како променити подразумеване поставке формата Гоогле докумената

Гоогле документи подразумевано користе одређени фонт и размак између редова. Овај водич вам показује како да промените подразумеване поставке формата у Гоогле документима, тако да не мењате ручно те елементе за нешто боље са сваким новим документом.

На пример, када креирамо нови документ у Гоогле документима, фонт је подешен на Ариал, величина је постављена на 11, а размак између редова је подешен на 1,15. Оно што желимо, међутим, је да користимо Цалибри фонт од 10 тачака са двоструким размаком сваки пут када креирамо документ.

Да бисмо извршили промену, морамо да направимо неколико реченица или да изменимо тренутне тако да одговарају подешавањима која желимо. Након тога можемо сачувати тај одређени стил као подразумевани.

Подесите фонт и размак између редова

Отвори Гоогле документи, или отворите документ или креирајте нови и напишите неколико реченица користећи фонт и размак између редова који желите. Истакните реченице тако што ћете кликнути једном на почетак или крај текста и држати притиснут миш док не изаберете цео текст са новим форматирањем.

Када је текст истакнут, кликните на картицу „Формат“ која се налази на траци са алаткама. Затим изаберите „Стилови параграфа“ у падајућем менију (1), а затим опцију „Нормални текст“ (2).

Изаберите опцију „Ажурирај ‘Нормал Тект’ да Матцх” (3) у коначном менију за представљање.

Поново кликните на опцију „Формат“, а затим на „Стилови пасуса“. Овај пут, међутим, изаберите „Опције“ на дну другог менија (2). Након тога, кликните на опцију „Сачувај као моје подразумеване стилове“ у коначном менију за покретање (3).

  Како променити језик на Цхромебоок-у

Подесите подразумевани наслов

Отвори а Гоогле документи документ или креирајте нови и напишите наслов користећи фонт и величину коју желите. Означите наслов тако што ћете кликнути једном на почетку или на крају и држати притиснут миш док не изаберете цео текст.

Када је текст истакнут, кликните на картицу „Формат“ која се налази на траци са алаткама. Затим изаберите „Стилови пасуса“ у падајућем менију (1), а затим једну од осам опција које обухватају „Наслов“ до „Наслов 6“ (2). За овај пример, изабрали смо „Наслов“.

Изаберите „Ажурирај [Your Specific Choice] да се подудара“ у коначном менију за покретање (3).

Поново кликните на опцију „Формат“, а затим на „Стилови пасуса“. Овај пут, међутим, изаберите „Опције“ на дну другог менија (2). Након тога, кликните на опцију „Сачувај као моје подразумеване стилове“ у коначном менију за покретање (3).

Сада, следећи пут када креирате нови документ Гоогле докумената, он ће аутоматски подразумевано поставити нове стилове.