Како пронаћи верзију Виндовс-а и изградити из ИСО датотеке

Виндовс 10 је доступан на неколико различитих канала; Производња, издање, Инсидер Слов Ринг, Инсидер Фаст Ринг и Инсидер Скип Ахеад. Не примају сви канали све верзије. Канал продукције ће, на пример, добити само најстабилнију, углађену верзију Виндовс верзије. Можете преузети Виндовс 10 ИСО директно од Мицрософта. Ако већ имате ИСО верзију, можда бисте желели да пронађете верзију оперативног система Виндовс и верзију коју ће она инсталирати. Ево како можете да проверите оба из ИСО датотеке без да је инсталирате.

Ово ради на свим и свим Виндовс ИСО датотекама. Ако имате ИСО датотеку за Виндовс 7 или Виндовс 8.1, овај исти трик ће радити. Ако сте већ снимили ИСО датотеку на УСБ диск, још увек можете да користите овај метод да пронађете верзију оперативног система Виндовс и изградите је без стварног инсталирања оперативног система.

Виндовс верзија и израда из ИСО датотеке

Ако имате ИСО датотеку, кликните десним тастером миша на њу и изаберите Монтирај из контекстног менија. Ако сте већ снимили ИСО датотеку на УСБ (и избрисали је), повежите УСБ диск са системом.

Када повежете УСБ диск или монтирате ИСО датотеку, отворите је и потражите датотеку под називом сетуп.еке. Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Својства из контекстног менија. Идите на картицу Детаљи где ће бити наведена верзија и верзија оперативног система Виндовс. Ако нисте сигурни који ће Виндовс инсталирати, тј. Виндовс 10 или 7, моћи ћете са ове исте картице да сазнате који Виндовс ИСО имате.

  Како да направите сопствену Виндовс апликацију за транскрипцију са Вхиспер и АутоХоткеи

Ако ИСО датотека није оштећена или неовлашћена, информације које видите на картици Детаљи биће тачне. Ако нисте сигурни у аутентичност ИСО датотеке, можда не желите да је користите за инсталирање ОС-а на рачунар. Користите овај трик само ако имате поуздан ИСО који сте сами преузели и информације ће бити тачне.

Овај трик може, али и не мора радити на ИСО датотекама за друге оперативне системе. мацОС се не испоручује као ИСО датотека, али Линук дистрибуције јесу. Тестирали смо ово на прилично застарелом ИСО-у за Убунту, али ЕКСЕ није имао информације о томе коју верзију Убунту-а ће инсталирати и која је то верзија.

Ако имате инсталациони медиј за други оперативни систем, он ће вероватно имати сопствени уграђени механизам за проверу верзије или броја верзије. Неке ИСО датотеке имају верзију и број верзије у називу датотеке, тако да је и то добро место за проверу.