Како пронаћи верзију Минецрафт-а

Минецрафт добија периодична ажурирања, нека велика, нека мала. Већа ажурирања додају нове мобове, структуре и блокове у игру док мања обично представљају закрпе, поправке и мале модификације постојећих блокова. Већина игара подстиче кориснике да их увек ажурирају, али код Минецрафт-а, број верзије одлучује на којим онлајн серверима можете да играте.

Минецрафт верзија

Минецрафт верзија

Ако желите да знате која је тренутна/најновија верзија Минецрафт-а, можете посетити званичну веб локацију Минецрафт-а. Проверити дневнике измена издања. Сваки дневник прати број верзије. Највиша верзија је најновија. Обавезно обратите пажњу на Бедроцк и Јава верзије које су означене.

Пронађите верзију Минецрафт-а на свом рачунару

Ако имате Минецрафт инсталиран на вашем систему и желите да сазнате коју верзију имате, то је лако.

Он тхе бедроцк/УВП/Виндовс 10 верзије;

Отворите Минецрафт.
Погледајте доњи десни угао.
Тамо ће бити приказан број верзије.

На Јава верзији Минецрафт-а;

Отворите Минецрафт.
Погледајте доњи леви угао.
Тамо ће бити приказан број верзије.

Промените верзију Минецрафт-а

Ако имате Минецрафт за Виндовс 10, односно Бедроцк верзију, увек ћете морати да користите најновију верзију. Можете да блокирате ажурирање тако што ћете подесити Мицрософт Сторе да не ажурира апликације аутоматски, али када се ажурирате на нову верзију, нема враћања.

Са Минецрафт Јава-ом, тачније покретачем за Јава верзију, можете одабрати коју верзију Минецрафт-а желите да користите. Ово ће вам омогућити да играте на серверима који подржавају старију верзију. Када се Минецрафт ажурира, он ретко застарева блок тако да не ризикујете да изгубите делове било чега што сте направили.

  Како да добијете филтер за скенирање временског искривљења

Ако сте изградили нешто у свету користећи новије блокове, а вратите се на старију верзију, тих блокова неће бити. Они могу или не морају бити замењени алтернативним блоковима, па будите пажљиви.

Постоји ограничење колико је стара верзија Минецрафт Јаве коју можете покренути. Можете да се вратите неколико верзија уназад, али не можете да се вратите годинама уназад. Нећете моћи да пронађете сервер за играње, већина модова, пакета текстура, пакета ресурса итд. неће радити. Што је још важније, старије верзије ће захтевати да се инсталирају и старије верзије Јаве.

Закључак

Минецрафт нуди одличну унакрсну игру; плејери на конзолама, рачунарима и мобилним уређајима могу да играју заједно на истом серверу. Квака је у томе што морате да одржавате игру ажурном и само новије верзије подржавају функцију унакрсног играња.