Како пронаћи и направити резервну копију ваших Стеам снимака екрана

Стеам има уграђену функцију снимања екрана, која подразумевано користи тастер Ф12 за снимање слике игре коју играте. Међутим, мало је компликовано за приступ пошто их Стеам дели по игрици и сакрива их иза гомиле фасцикли.

Где су моји Стеам снимци екрана?

Овде користимо Виндовс за наш пример. Линук и мацОС функционишу на исти начин, али имају различита имена фасцикли.

Стеам чува своје снимке екрана у следећој фасцикли на вашем Виндовс рачунару:

C:Program Files (x86)Steamuserdata{Your Steam ID}760remote{The Game's ID}screenshots

На Линук-у је на:

~/.local/share/Steam/userdata/{Your Steam ID}/760/remote/{The Game's ID}/screenshots

А на Мац-у је на:

Users/{username}/Library/Application Support/Steam/userdata/{Your Steam ID}/760/remote/{The Game's ID}/screenshots

Проблем је у томе што је подељен по игрици и вероватно нисте сигурни која је игра „252490“.

Много је лакше приступити снимцима екрана игре ако кликнете десним тастером миша на игру у вашој библиотеци и кликнете на „Прикажи снимке екрана“ у падајућем менију.

Ово ће отворити дијалог у којем можете да видите све своје снимке екрана и кликните на „Прикажи на диску“ на дну да бисте отворили фасциклу са свим снимцима екрана.

Функција „Отпремање“ у овом дијалогу само поставља снимак екрана на ваш Стеам профил (или опционо, на Фацебоок). Не поставља га на веб локацију као што је Имгур; мораћете то да урадите ручно.

Када добијете стварне датотеке, можете да их направите резервну копију како год желите, било да је то само стављање у другу фасциклу или отпремање на услугу у облаку као што је Дропбок. Ако желите да направите резервну копију снимака екрана сваке игре, мораћете то да урадите ручно или да направите резервну копију целе фасцикле 760ремоте која садржи све фасцикле за сваку игру. Чини се да не постоји начин да их видите све у једном фолдеру одједном.

  Како изнудити резултате Гоогле претраге из САД