Како пронаћи лозинку за ВиФи на Виндовс 11

Виндовс 11 има нови кориснички интерфејс. Брзи прекидачи и панели којима су корисници имали приступ у оперативном систему Виндовс 10 су премештени или редизајнирани тако да су мање корисни него што су били у оперативном систему Виндовс 10. На Виндовс 11 сада морате да прођете кроз апликацију Подешавања да бисте приступили основним подешавањима која су била много лакши за приступ на Виндовс 10.

Лозинка за ВиФи на Виндовс 11

Лозинка за ВиФи на Виндовс 11

Када се повежете на ВиФи мрежу на Виндовс 11, прво морате да унесете лозинку за мрежу. Потребно је само једном да унесете лозинку. Све док се лозинка за мрежу не промени, аутоматски ћете се повезати на мрежу када је у домету. Лозинка се чува локално.

Погледајте лозинку за ВиФи на Виндовс 11

Лозинка за ВиФи се чува у оперативном систему Виндовс 11 и корисници могу да је потраже кад год затреба. Морате бити повезани на ВиФи мрежу да бисте видели лозинку за њу.

Отворите Цонтрол Панел.
Идите на Мрежа и Интернет.
Изаберите Центар за мрежу и дељење.
Кликните на ВиФи мрежу на коју сте повезани.

У прозору који се отвори кликните на дугме Својства бежичне мреже.
У прозору који се отвори омогућите опцију ‘Прикажи знакове’ и аутентификујте се лозинком администратора.

Погледајте лозинку за ВиФи за друге мреже

Ако желите да видите лозинку за ВиФи мрежу на коју сте се раније повезивали, али тренутно нисте повезани, можете. Нажалост, то не можете да урадите преко ГУИ. Мораћете да прођете кроз командну линију.

Отворите командну линију.
Покрените ову команду: нетсх влан схов профиле
Забележите име ВиФи мреже за коју желите да пронађете лозинку.

Покрените ову команду: нетсх влан прикажи профил „Назив ВиФи мреже“ кључ = брисање
Померите се надоле и потражите вредност кључног садржаја да бисте пронашли лозинку за мрежу.
Поновите за друге мреже.

Напомена: Када покренете команду у кораку 4, уверите се да је име затворено у двоструке наводнике.

Закључак

У оперативном систему Виндовс 7 некада је било лако видети лозинку за ВиФи мрежу на коју сте тренутно повезани. Променио се у оперативном систему Виндовс 10 тако да је овај прозор теже приказати. Промена није поништена у Виндовс-у 11. Контролна табла је и даље присутна у Виндовс-у 11, тако да је процес тражења лозинке за ВиФи мрежу мање-више исти као у Виндовс-у 10. Ако одлучите да заборавите ВиФи мрежу, више нећете моћи да тражите њену лозинку.